Skip to main content
search

Volkomen overrompeld, zo hartverwarmend! 

Op 18 augustus jl. deelden we de oproep via onze social mediakanalen Instagram, LinkedIn en Facebook om Arthurs doneeractie te steunen ter nagedachtenis aan zijn zus Simone die overleed aan anorexia. Ook Arthur deed in dezelfde week een beroep op zijn eigen netwerk. Overweldigend om te zien dat de donaties meteen binnen begonnen te stromen en dat hij in één week zijn streefbedrag van minimaal € 10.000,- heeft weten te behalen, geweldig! 

Zelf zegt Arthur hierover: ‘Ik ben volkomen overrompeld door alle mooie reacties en donaties die in deze korte tijd zijn gedaan. Heel bijzonder om te zien dat er een grote groep mensen is die mijn actie een warm hart toedraagt. En met hun donatie mijn doel onderstrepen dat er hulp nodig is in onderzoek, voorlichting en behandeling van eetstoornissen. Ik ben blij met elke donatie en ik vind het bijzonder om te zien dat zowel bekenden als onbekenden van mij zulke mooie woorden plaatsen op de website. Het raakt me als ik lees van vrienden en familie dat ze hiermee ook Simone in het zonnetje willen zetten. Maar ook reacties van onbekenden van mij zijn hartverwarmend. Ze schreven bijvoorbeeld:

“Je zus is mijn naamgenootje en ik had haar graag in behandeling gehad toen ze nog niet therapie-moe was. Zo verdrietig! Super dat jullie ter nagedachtenis van haar de marathon gaan lopen. Krijg er kippenvel van.”

“Super dat je voor Human Concern gaat lopen. Dankzij deze organisatie is mijn nichtje de mooie vrouw geworden die ze nu is!”

“We look forward to seeing you at the finish line in NYC!”

“Zo herkenbaar helaas. Het verdriet om mijn dochter Emmy die er niet meer is omdat we jaren samen niet de juiste hulp konden vinden. Ik hoop dat deze instelling een paar meisjes kan redden.”

“Ik ken je niet maar sta onwijs achter je missie. Heel veel succes!”

“Goed dat je het doet Arthur! Als je mij verslaat, 3:42, dan betaal ik double”

“Ik heb zelf afgelopen dinsdag het traject bij HC afgesloten en ben dankbaar voor wat ze voor mij hebben betekend”

“Door de behandeling bij HC is mijn vrouw volledig hersteld van haar eetstoornis. Met traantjes in de ogen heb ik je verhaal gelezen, Simone zal enorm trots op je zijn! Geweldig gebaar Arthur en veel succes!”

“Veel succes gewenst namens een herstelde oud-cliënte van HC. Ik ken Simone of jou niet persoonlijk, maar wat had ik jullie gewenst dat ook zij had kunnen herstellen. Succes in NY!”

“Veel succes! Onze dochter heeft bij Human Concern enorme stappen gemaakt naar herstel. Een voor haar levensreddende aanpak geweest. Goed dat deze aanpak meer bekendheid krijgt.”

Ook dat mensen over zulke goede ervaringen bij Human Concern schrijven en de eetstoornis achter zich hebben kunnen laten, sterkten mij in mijn keuze om het geld straks te overhandigen aan Human Concern. Zo fijn om te horen dat zij wel gebaat zijn geweest bij een goede behandeling, we hadden dit Simone ook zo gegund.’ 

Kortom, het succes nu al van zijn actie sterkt hem enorm om dit tot een nog groter succes te maken dan dat het al is. Naast een mooi bedrag ophalen, wil hij ook een goede tijd neerzetten. Hiervoor is Arthur inmiddels hard aan het trainen. Hij vertelt: ‘Eigenlijk ben ik al sinds afgelopen november aan het toewerken naar het lopen van de marathon van New York. Ik heb nog nooit een marathon gelopen, dus ik heb de lat best hoog gelegd. Vandaar dat ik, nu de grote dag dichterbij komt, mijn trainingen heb geïntensiveerd. Ik loop nu vier
keer per week hard en doe 1 keer krachttrainig, zo zorg ik dat ik zo fit mogelijk ben en blijf. Ook heb ik de 30 van Noord op 4 september gelopen en heb ik me ingeschreven voor de Dam tot Damloop op 18 september. Mooi om dit in de agenda te hebben, dat geeft net de goede stok achter de deur om consequent te blijven trainen.’ 

Niet alleen zijn trainingsprogramma heeft hij aangepast, ook zijn streefbedrag omdat hij merkte dat er zo veel mensen zijn die graag een steentje willen bijdragen aan zijn missie. En gelukkig krijgt hij ook steun van de media. Zo verschijnt er binnenkort een interview met Arthur (geboren in Doetinchem) in dagblad De Gelderlander. En heeft hij onlangs een interview gegeven Linda.nl. Hoe meer mensen van de actie weten, hoe beter! Wil jij ook ook een bijdrage leveren aan de actie van Arthur? Groot of klein, je donatie is van harte welkom! Ga daarom naar Arthurs donatiepagina. Elke donatie wordt enorm gewaardeerd!

In de volgende blogs houden we jullie van Arthurs verdere activiteiten op de hoogte. Volg daarom ook Human Concern op Instagram, LinkedIn en Facebook zodat je weet wanneer er een nieuwe blog verschijnt! 

Human Concern

Amsterdam, 07-09-2022

 

De actie van Arthur in het kort

Eerder dit jaar werden wij benaderd door Arthur. Ter nagedachtenis aan zijn zus, die op 25 jarige leeftijd overleed aan anorexia, loopt hij op 6 november de New York Marathon. Om hem nog meer te motiveren een mooie tijd neer te zetten vraagt hij iedereen te doneren.Het bedrag dat hij ophaalt komt ten goede van Human Concern, ter ondersteuning van onderzoek naar en behandeling van cliënten met eetstoornissen. Simone is niet bij Human Concern behandeld omdat ze ’therapiemoe’ was. Arthur en zijn familie zijn ervan overtuigd dat de behandeling zo goed had gepast omdat deze gericht is op de mens achter de eetstoornis in plaats van uitsluitend op gewichtsregulering.

Close Menu