Marly van der Velden is actrice en bekend van haar rol als Nina in Goede Tijden Slechte Tijden. Op jonge leeftijd overwon ze anorexia en sinds 2010 is ze ambassadrice voor Human Concern. Met haar inzet voor Human Concern hoopt zij vele mensen te kunnen steunen.

“Na het zien van de documentaire Vel over probleem, dacht ik: ik wil ik iets doen voor mensen die worstelen met een eetstoornis! Human Concern heeft een andere behandelvisie dan andere instellingen voor eetstoornissen. Juist door mijn eigen (minder goede) ervaring met de hulpverlening voel ik dat hun visie klopt. De nadruk van de behandeling ligt bij Human Concern niet op het eten, maar op de persoon zelf en hetgeen de eetstoornis voor je doet. Dit is de sleutel van het genezingsproces, weet ik nu. En wat heb ik dit gemist gedurende mijn eigen strijd tegen anorexia. Wanneer iemand weer op een ‘gezond’ gewicht is, wil dat namelijk nog niet zeggen dat het probleem ook daadwerkelijk verdwenen is.

Daarnaast weten de therapeuten van Human Concern hoe het is om een eetstoornis te hebben, en dit maakt dat je als cliënt veel sneller openstaat voor een vertrouwensband en dus voor herstel. Ook zorgt de ervaringsdeskundigheid van de therapeuten voor wederzijds begrip en dat spreekt mij erg aan. Je hoort helaas veel verhalen dat het mis kan gaan, maar ik ben zelf het bewijs dat volledige genezing mogelijk is. Ik wil anderen graag inspireren om de ziekte te overwinnen, zodat je je eigen leven ECHT in de hand hebt! Er is leven na een eetstoornis, het kan ECHT goed komen! En dromen kunnen werkelijkheid worden zolang je maar in jezelf gelooft. Je bent het meer dan waard!”

Marly van der Velden, actrice

HC-ambassadrice Marly van der Velden (GTST) vertelt over haar eetstoornis