Skip to main content
search

Ik kook voor mij

Human Concern ontwikkelt kookfilms voor meer eetplezier.

Reis van de zintuigen geef een andere eetbeleving

Eet smakelijk! is een uitdrukking die mensen met een eetstoornis niet snel in de mond nemen. En toch klinkt deze kreet geregeld aan tafel tijdens de klinische boost-behandeling Be-LeeF! in Portugal van Human Concern. Koks Vere en Judie nemen cliënten tijdens hun verblijf in Portugal mee op ‘een reis van de zintuigen’, waardoor “ze hapje voor hapje leren genieten van het eten én het leven”, zoals oud-deelnemer Jos zegt. Vanwege de grote vraag onder cliënten heeft Human Concern kookfilmpjes gemaakt van Vere en Judie. Ook als je geen eetstoornis hebt, zijn hun recepten niet te versmaden!

Achter een eetstoornis gaan altijd andere problemen en gevoeligheden schuil. De behandeling van Human Concern richt zich dan ook op het inzicht krijgen in de achter liggende oorzaken, zodat cliënten deze kunnen aanpakken en de weg naar duurzaam herstel open ligt. In de unieke visie van Human Concern is het echter net zo belangrijk dat cliënten weer een gezonde relatie met eten opbouwen. Vere en Judie werken hieraan met hun warme persoonlijkheden en oprechte interesse als vanzelf mee.

Oprichter en directeur van Human Concern Carmen Netten: “In hun gastvrije keuken kun je kijken, meehelpen, proeven, ideeën opdoen én delen, wat zorgt voor een prille nieuwsgierigheid naar producten en koken. De eetbeleving van cliënten verandert en als grote bonus merken ze dat eten ook gezellig kan zijn. De eerste dag en de laatste dag zijn qua sfeer aan tafel totaal verschillend.”

Oud-deelnemer aan Be-LeeF! Jos beaamt dit: “De gerechten van Vere en Judie zijn gemaakt met passie voor eten en liefde voor anderen. In Portugal leerde ik dat eten niet puur brandstof is of enkel om calorieën draait. Eten is mogen genieten.” Ook voor oud-deelnemer Yvonne hebben keuken- en kookplezier een groot verschil gemaakt: “De keuken was voor mij hoe gek het ook klinkt een fijne plek om te zijn. Samen met Judie bakte ik er brood en koekjes voor de rest van de week en heb ik ervaren hoe gezellig samen eten kan zijn. Sinds Be-LeeF! heb ik een normaler eetpatroon en durf ik weer te eten in het gezelschap van vrienden en familie.”

Alle filmpjes van Ik kook voor mij zie je op ons YouTube kanaal.

Close Menu