Na een stabiele periode binnen de coronacrisis lopen de coronabesmettingen helaas toch weer op tijdens de vakantieperiode. Het is belangrijk dat wij hier zorgvuldig mee omgaan om verspreiding van het virus te voorkomen, daarom willen wij je graag informeren over onze aanvullende coronamaatregelen.

Quarantaine bij bezoek aan risicogebied

Ben je cliënt of betrokkene van één van onze cliënten en ben je op vakantie geweest naar een land waar een negatief reisadvies voor geldt? Dan is de regel dat je na thuiskomst twee weken niet naar de locaties van Human Concern mag komen. Dit betekent dat je behandeling in deze periode plaatsvindt door middel van videobellen. Onder een risicogebied verstaan wij oranje en rode gebieden. Bekijk hier of het vakantieland-of gebied wat je hebt bezocht hier onder valt. 

Coronasymptomen (binnen het gezin)

Heb je geen coronaklachten en ben je niet op vakantie geweest in een risicogebied? Dan verwelkomen wij je graag op één van onze locaties. Bij klachten zorg je dat je zo snel mogelijk getest wordt, en wacht je de uitslag af voordat je weer naar locatie mag komen. Het is belangrijk om te weten dat als iemand koorts of benauwdheid heeft binnen het gezin of huishouden, iedereen thuis moet blijven totdat er een coronatest heeft plaatsgevonden en de uitslag negatief was. Dit wordt geadviseerd op advies van het RIVM. Ook in dit geval zal je behandeling plaatsvinden via videobellen.