Nieuws

Anorexiajongens.nl en Human Concern maken zich samen sterk voor jongens

By 13 januari 2012 No Comments

humanconcern-anorexiajongensNaast het lijntje met pro-anorexia.nl gaat HC nu ook samenwerken met anorexiajongens.nl om op die manier mannen en jongens meer onder het voetlicht te brengen. Letterlijk en figuurlijk. Human Concern besteedt aandacht aan alle vormen van een eetstoornis, alle leeftijden en alle mensen. Dus ook mannen en jongens hebben daar een logische plek. Er zijn namelijk veel meer mannen/jongens die lijden aan een eetstoornis als Anorexia, Boulimia of de Eetbuistoornis (Binge Eating Disorder).

Anorexiajongens en Human Concern

In de samenwerking met www.anorexiajongens.nl heeft Human Concern een goede partner gevonden die zich speciaal richt op deze vergeten doelgroep. Ron Meijering, eigenaar/oprichter van anorexiajongens.nl heeft onlangs het initiatief genomen om voor jongens een website/forum in de lucht te helpen. Jongens met een eetstoornis kunnen daar terecht voor informatie, een gesprek, lotgenoten contact, herkenning en mogelijk hulp. Eindelijk een hart onder de riem dus en een eigen plek.

Wij zijn erg blij met een dergelijk initiatief. De mannen en jongens die lijden aan een eetstoornis mogen niet vergeten worden. Het is al moeilijk genoeg om als jongen te herkennen dat je een eetstoornis hebt. Ook artsen leggen die link vaak niet meteen. Laat staan dat je er als jongen snel vooruit zal komen in de kroeg met je vrienden. Op het internet op roze eetstoornissites voelen ze zich evenmin welkom. Nee deze onderbelichte groep, heeft het relatief zwaar en verdient een speciaal platform. Waar aandacht is voor het taboe, de schaamte, de herkenning, maar ook steun en hulp. Dat jongens over hun problemen met eten, uiterlijk, eigenwaarde etc. mogen en kunnen praten kan op zichzelf al heel bevrijdend zijn. Eindelijk je hart luchten en misschien wel een lang gedragen geheim kunnen delen…

Anoniem zichtbaar worden op Anorexiajongens

Het is daarom ook goed om jongens met jongens te laten praten. Niet anoniem meedoen in een meiden-discussie omdat er nou eenmaal niets anders is. Op het forum van Human Concern: www.ikookvanmij.nl zijn jongens meer dan welkom, maar zeker ook op de site van Ron Meijering die zelf ook een eetstoornis heeft gehad, zijn mannen van alle leeftijden uitgenodigd om anoniem zichtbaar te worden: www.anorexiajongens.nl

Kortom er moet meer steun en begrip komen voor jongens met een eetstoornissen. En meer bekend worden over deze doelgroep: wat houdt hen bezig, zijn er werkelijk zo weinig of lijkt dat maar zo. En hoe is het gesteld met de signalering, met de doorverwijzing en met de hulp.

Mannen laat je horen!

Leave a Reply