Skip to main content
search
Nieuws

Be-LeeF! In LEF Magazine

By 17 juni 2014No Comments

De klinische boost-behandeling Be-LeeF! is een interne, voltijdsbehandeling van 28 dagen in Portugal. Dit zeer intensieve programma is specifiek gericht op het doorbreken van oude hardnekkige en vastgeroeste patronen. Onlangs maakte het tijdschrift LEF magazine een reportage over Be-LeeF! in Portugal.

Het is de hele dag door keihard werken aan jezelf. Sterker nog: het is erop of eronder. En oké: dat doe je dan in een schitterende omgeving. Maar ook dat bevordert het genezingsproces.

In het artikel van LEF magazine, een tijdschrift over verslaving, wordt openhartig beschreven hoe het de 10 cliënten die deelnemen aan de behandeling vergaat.

Vertrouwen dat het goed komt
Ellen is 44 en heeft al vanaf haar zestiende anorexia. “Ik was doodongelukkig. Zo heb ik jaren aangetobd en kwam ik in een groep voor mensen met langdurige eetstoornissen. Daar werd me verteld dat het waarschijnlijk nooit meer over zou gaan. Daar kon ik me echt niet bij neerleggen. Toen hoorde ik van een mede-cliënt van het bestaan van Human Concern en Be-LeeF!. Direct heb ik me daar aangemeld en al meteen bemerkte ik een wereld van verschil. Het is zo anders. De ervaringsprofessionals, de warmte en de eerlijk- en openheid. Er wordt je heel confronterend een spiegel voorgehouden. Niet altijd even leuk, maar wel noodzakelijk. Ik kwam meteen op de wachtlijst voor de behandeling in Portugal, maar moest eerst zes kilo aankomen. En nu ben ik hier. Als ze me ergens kunnen helpen, is het hier wel. Ze slepen je er echt doorheen. Er is hier geen afleiding – ook geen contact met thuis – dus ik moet me nu helemaal op mezelf richten. Ik wil zo graag van mijn eetstoornis af. Eigenlijk heb ik een leuk leven. Ik heb alles: een leuke man, twee dochters en een lieve familie. Die rottige anorexia staat me al zo lang in de weg om gelukkig te zijn. Ik ben er de afgelopen 28 jaar continu mee bezig geweest. Het beheerst heel mijn leven. Maar nu ik hier ben, heb ik er voor het eerst weer vertrouwen in dat het allemaal goed komt.’ Uit LEF Magazine.

Lees het hele artikel in LEF Magazine. Wil je het tijdschrift bestellen kijk dan op de website van LEF.

Lees meer over de klinische boost-behandeling Be-LeeF! en lees ook de reacties van oud-deelnemers.

Leave a Reply

Close Menu