Skip to main content
search
Nieuws

CDA pleit voor convenant tegen te magere modellen

By 17 augustus 2015oktober 20th, 2023No Comments

In Frankrijk is eerder dit jaar een wet aangenomen die modellen met een BMI lager dan 18 verbiedt te werken. Zo willen zij voorkomen dat modellen zich uithongeren om zoveel mogelijk werk te krijgen. Het CDA wil nu dat er afspraken komen over het gebruik van superdunne modellen in Nederland.

In Nederland komt zo’n wet er niet, zo bleek uit antwoorden op vragen van de Tweede Kamer afgelopen voorjaar. Toch zou zo’n richtlijn er wel moeten komen, vindt het CDA. Kamerlid Hanke Bruins Slot pleit voor een convenant tussen staatssecretaris Van Rijn en de mode-industrie. Human Concern is gevraagd mee te denken over een oplossing.

Uit onderzoek van EenVandaag in samenwerking met tijdschrift VIVA onder ruim 20.000 deelnemers blijkt ook dat in Nederland veel draagvlak is voor een dergelijk verbod. Zowel volwassenen (63% voor) als jongeren (65% voor) die deelnamen aan het onderzoek zijn voor een verbod in Nederland. Veel deelnemers geven aan dat ze er geen vertrouwen in hebben dat modehuizen uit zichzelf veranderen en dat modellen nu een negatieve een voorbeeldfunctie hebben voor de jeugd.

Bij EenVandaag was maandag 17 augustus een item over dit onderwerp met onder andere een gesprek met model Iris Monroe Baker. Zij is te boeken als ‘curvy’ model, omdat zij iets voller is dan het gemiddelde catwalkmodel. Ook de hoofdredacteur van de Glamour geeft haar mening.

Bron: http://binnenland.eenvandaag.nl/

Leave a Reply

Close Menu