Nieuws

Check je zorgverzekering!

By 15 december 2017 No Comments

Aan het eind van ieder kalenderjaar worden de polisvoorwaarden en vergoedingen door alle zorgverzekeraars bekend gemaakt. Wij informeren je graag over de vergoedingen, zodat je een keuze kunt maken voor een geschikte zorgpolis.

In deze periode heb je de keuze om van zorgverzekeraar of polis te wisselen. Tot uiterlijk 31 december kan je je huidige polis opzeggen en tot 31 januari 2018 kun je een nieuwe zorgverzekeringspolis afsluiten (om met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018 verzekerd te zijn). Als je van plan bent over te stappen naar een andere verzekeraar is het belangrijk dat je je goed laat informeren.
Lees de actuele informatie over gecontracteerde zorg.

Restitutiepolis
Als je een behandeling nodig hebt binnen de gespecialiseerde GGZ is het van groot belang om een polis af te sluiten die je behandelkosten volledig vergoedt. Voor een volledige vergoeding bij een zorgaanbieder van jouw keuze, adviseren wij je een restitutiepolis af te sluiten. Hiervoor betaal je iets meer maandpremie, gemiddeld 4 á 10 euro per maand. Dit verschil in premie weegt echter niet op tegen de eigen bijdrage van soms duizenden euro’s per jaar voor een (intensieve) behandeling bij een niet-gecontracteerde gespecialiseerde GGZ-instelling. Human Concern hanteert een jaarlijkse zelfstandige bijdrage van €5.000,-. Indien je een restitutiepolis hebt afgesloten, hoef je deze jaarlijkse zelfstandige bijdrage niet te betalen.

Meer informatie
Op onze website vind je meer informatie over verzekerde zorg. Daarnaast is er een FAQ beschikbaar met vragen over de behandelkosten en vergoeding.
Mocht je naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben of heb je hulp nodig bij het maken van een keuze, neem dan gerust contact op. Je kunt bellen naar 020 – 610 6224 of mailen naar info@humanconcern.nl.

Leave a Reply