Skip to main content
search
Nieuws

Dagboek client met NAO in VIVA

By 8 augustus 2014No Comments

Afgelopen week in de Viva stond het dagboek van Elske, die de eetstoornis NAO heeft en de dagbehandeling OnsZelf van Human Concern net heeft afgerond.

“Mensen denken vaak dat je, als je een eetstoornis hebt, óf helemaal niks eet en graatmager bent, óf na het eten overgeeft. Dat maakt het voor mij moeilijk. Mijn eetstoornis is, los van geleidelijke gewichtsschommelingen door de jaren heen, niet zichtbaar, en daarom hebben vrienden en familie het ook lange tijd niet doorgehad. Het past niet in een standaardplaatje. Als je te zwaar bent, denken mensen al snel dat je gewoon wat meer discipline moet hebben en gezond moet gaan eten. Het is veel gecompliceerder dan dat.”

Voor wie het gemist heeft, kan het artikel nu teruglezen (Viva, 35-2014). Inmiddels gaat het stukken beter met Elske. In haar blog legt ze uit waarom ze ervoor koos om haar verhaal te publiceren. “Eigenlijk is er maar één reden waarom ik het wel heb gedaan. Ik wil hoop geven. Aan mensen die een eetstoornis hebben, maar nog niet weten dat het een eetstoornis is. Misschien is het juist dit artikel dat hun het inzicht kan geven dat er meer aan de hand is. Aan mensen die wel weten dat ze een eetstoornis hebben, maar nog geen hulp hebben gezocht. Aan mensen in de directe omgeving van iemand met een eetstoornis die de wanhoop nabij zijn.”

Lees het artikel in de Viva (35-2014) terug.

Wij vinden het belangrijk dat er openheid is rond eetstoornissen en bewonderingswaardig dat Elske haar verhaal heeft gedeeld. Lees ook de blog Vertellen over je eetstoornis over dit onderwerp.

Wat vind jij ervan dat Elske zo open is? Laat je reactie hieronder of op onze Facebookpagina achter.

Leave a Reply

Close Menu