Nieuws

Dertigers veertigers met een eetstoornis

By 5 oktober 2011 No Comments

Als je denkt aan het woord ‘eetstoornis’ zul je waarschijnlijk denken aan een dun, jong meisje in haar puberteit. Eetstoornissen worden doorgaans geassocieerd met jonge meiden met anorexia of boulimia. Maar nieuwe onderzoeken wijzen uit dat veel eetstoornispatiënten tussen de 30 en 50 jaar zijn.

Veel vrouwen en mannen vanaf 30 jaar zijn ontevreden over ouder worden en nemen drastische maatregelen om slank te worden of te blijven door zichzelf te straffen of belonen en vaak last van eetbuien hebben.

Dit is de reden dat psychiater Cynthia Bulik zegt dat we alle stereotypes moeten uitbannen als we denken aan een eetstoornis. “Dat alleen blanke, pubermeisjes uit hoge milieus een eetstoornis krijgen is een mythe die we moeten bestrijden.” In haar boek ‘Midlife Eating Disorders’ onthult ze een verborgen probleem: de meeste mensen met een eetstoornis zijn vrouwen of mannen van in de 30 of 40 jaar.

Bulik denkt dat door het stereotype beeld dat mensen van een eetstoornis hebben, veel mensen geen hulp zoeken en door de medische wereld ook niet goed gediagnosticeerd worden.

Bron: Mid-life eating disorders: the divorcees and exercise junkies flying under the radar

Forum Ikookvanmij
Op ons forum Ikookvanmij.nl vind je veel andere 30-40+ers met een eetstoornis. Je kunt elkaar steunen en motiveren. Meld je aan op www.ikookvanmij.nl.

Reageren?
Reageren op dit artikel kan hieronder of op onze Facebookpagina!

Leave a Reply