Skip to main content
search
Nieuws

Doe mee aan de Kunstexpositie Inside Out

By 15 september 2015No Comments

Op 27 november 2015 organiseert Human Concern de NAE-Dag (Nederlandse Academie voor Eetstoornissen) met als thema ‘’Menselijke maat bij eetstoornisbehandeling – Wat zijn de sleutels tot duurzaam herstel”. Deze dag richt zich op alle hulpverleners in de zorg voor Eetstoornissen. De locatie voor deze dag is Theater de Meervaart in Amsterdam. Een onderdeel van het programma is de kunstexpositie: Inside Out.

Onze vraag aan jou!
Cliënten, Ervaringsprofessionals en andere betrokkenen van Human Concern dagen wij uit om op creatieve wijze vorm te geven aan wat er in iemand met een eetstoornis omgaat. Je kunt hierbij denken aan het verbeelden van de functies van de eetstoornis of de emoties die hiermee gepaard gaan. Via tekenen, schilderen, boetseren, gedicht, fotocollage, film, driedimensionaal object of andere impressie vragen wij jou hieraan uitdrukking te geven. Het accent ligt hierbij nadrukkelijk op de onderliggende belevingswereld van iemand met een eetstoornis en niet op het uitbeelden van de symptomen van de eetstoornissen.

Doel
Hulpverleners die zelf geen ervaring hebben met een eetstoornis kunnen zich door het zien van de expositie beter inleven in de wereld van een eetstoornis en zich zo meer verbinden aan de cliënt en de te geven behandeling.

Hoe gaat het in zijn werk
Met je therapeut kun je overleggen om aan dit thema tijd te besteden tijdens jouw ambulante sessies. Daarnaast kan je thuis zelfstandig werken en je beeldend werk vóór 30 oktober digitaal opsturen (naar Sandra of Mirjam, de adressen staan onderaan). Wij nemen dan contact met je op om afspraken te maken over het vervoer van het origineel naar Amsterdam. In Theater de Meervaart kunnen 30 stukken geplaats worden. Afhankelijk van de inbreng gaan wij bekijken welke werkstukken in aanmerking komen.

Aanmoedigingsprijs
We vinden het leuk om een aanmoedigingsprijs uit te rijken aan degene van wie het werk de toeschouwer het meest weet te raken. Het gaat hierbij dus niet om het mooiste resultaat, maar of de onderliggende gevoelens voelbaar zijn bij het zien van het werk. Ben jij de maker van dit kunstwerk dan ontvang je als waardering een creatieve workshop!

Meer informatie:
Mirjam Koops (HC Amsterdam) – m.koops@humanconcern.nl
Sandra van der Niet (HC Zw olle) – s.vanderniet@humanconcern.nl

Leave a Reply

Close Menu