Skip to main content
search
Nieuws

Donderdag 2 juni: World Eating Disorders Action Day

By 1 juni 2016No Comments

Keanu Reeves en collega’s zetten in filmpje negen waarheden over eetstoornissen op rij

Om de allereerste World Eating Disorders Action Day op 2 juni 2016 kracht bij te zetten en aandacht te vragen voor deze in potentie levensbedreigende ziekte, maakte de cast van To the Bone een filmpje met ‘Negen Waarheden’ over eetstoornissen. Hoofdrolspeelster Lily Collins start de reeks met ‘Waarheid 1: “Many people with an eating disorder look healthy, but they may be extremely ill” (volledige filmpje).

David Krol, psychiater en directeur behandelzaken van Stichting Human Concern – centrum voor eetstoornissen : “Wij onderschrijven alle genoemde waarheden en noemen de negende vaak als eerste: duurzaam herstel is mogelijk! Dat je een eetstoornis altijd met je mee zou blijven dragen is één van de meest hardnekkige misverstanden over eetstoornissen. Van een eetstoornis kun je duurzaam herstellen, mits je oorzaken aanpakt en niet alleen de symptomen bestrijdt! Onze eigen Ervaringsprofessionals en duizenden oud-cliënten laten dit als geen ander zien.”

Filmster Keanu Reeves, therapeut in To the Bone, benadrukt het belang van naastbetrokkenen op weg naar herstel: “Families valt niets te verwijten. Zij kunnen tijdens de behandeling juist de beste bondgenoten van patiënten en behandelaars zijn.” De film To the Bone, die nu wordt opgenomen, is gebaseerd op de worsteling van schrijver/regisseur Marti Noxon (Glee, Mad Men, Buffy the Vampire Slayer) met anorexia.

World Eating Disorders Action Day is in het leven geroepen om wereldwijd organisaties, professionals, patiënten en naastbetrokkenen te verenigen en samen mythen over eetstoornissen te ontmaskeren, bewustzijn te vergroten en te pleiten voor financiële middelen en politieke verandering. Eetstoornissen maken geen onderscheid in geslacht, leeftijd, sociale status, omvang, ras of nationaliteit. Een eetstoornis is een levensbedreigende ziekte die vaak verkeerd wordt begrepen, zeggen de initiatiefnemers. Stichting Human Concern ondersteunt dit initiatief van harte; het sluit naadloos aan bij onze missie en visie.

Leave a Reply

Close Menu