Skip to main content
search

Onlangs werden wij benaderd door Arthur. Hij vertelde ons het hartverscheurende verhaal over zijn zus Simone die kampte met anorexia nervosa. Na een strijd van 12 jaar tegen deze verschrikkelijke ziekte is het Simone ondanks verschillende behandelmethoden, waaronder een jaar opname in een kliniek, niet gelukt het gevecht te winnen. Zij overleed toen zij 25 jaar oud was. Dit alles had en heeft nog steeds een enorme impact op Arthur, zijn familie en iedereen die haar dierbaar was.

Arthur had zelf altijd veel moeite gehad om deze ziekte te kunnen begrijpen. Hij constateerde dat hij daar niet de enige in was, in Nederland wordt deze heftige eetstoornis nog steeds onderschat en in zijn ogen ook op een ouderwetse manier behandeld. De focus ligt voor zijn gevoel teveel op voeding en te weinig op de mens achter de eetstoornis en diens onderliggende problematiek. Hij vertelde ons dat zijn familie er te laat achter kwam dat er een behandelcentrum is die de persoon achter de eetstoornis wel centraal stelt, namelijk Human Concern. Bij Human Concern richt de behandeling zich op de eetstoornis in zijn geheel: de onderliggende problematiek als oorzaak en het verstoorde eetgedrag als symptoom hiervan.

Simone was aan het einde van haar leven helaas ’therapie-moe’ en kon het niet meer opbrengen om bij Human Concern in behandeling te gaan. ‘Het had haar zo goed gepast, dat is voor mij nog steeds heel moeilijk onder ogen te zien’ vertelde Arthur ons. Om ter nagedachtenis aan zijn lieve zus wat te doen voor haar heeft hij zich het volgende doel gesteld en jullie steun is daarbij heel belangrijk! Arthur wil graag aandacht voor de impact van eetstoornissen vragen en ook dat herstel mogelijk is als je de juiste begeleiding krijgt. Daarom is hij al langere tijd aan het trainen om de marathon van New York op 6 november 2022 te gaan lopen voor Simone en het daaraan gekoppelde goede doel, namelijk geld inzamelen voor Human Concern. Geld dat gebruikt kan worden voor cliënten en voor wetenschappelijk onderzoek. New York is voor Arthur een hele bijzondere plek omdat dit de laatste plaats is geweest waar ze als gezin samen met Simone waren en ze er vervolgens achter kwamen dat ze worstelde met deze verschrikkelijke psychische ziekte. Arthur wil jullie daarom vragen om hem te helpen in de strijd tegen eetstoornissen door een donatie te doen.

Uiteraard gaat elke gedoneerde euro naar het goede doel, Arthur draagt zelf alle kosten van de reis en deelname aan de marathon. Zijn streven is € 10.000,- op te halen en met jullie hulp gaat dat vast lukken! Iedere bijdrage, groot of klein, is van harte welkom en laat hem alleen maar harder lopen ter nagedachtenis aan zijn dierbare zus. Wil je ook een donatie doen? Ga dan naar de pagina van Arthur op Steunactie.nl.

Close Menu