Skip to main content
search
Nieuws

Een eetstoornis gaat niet over eten

By 2 maart 2016No Comments

In het ‘Counselling Magazine’, een vakblad voor counsellers, staat in het februarinummer Human Concern therapeut Suzanne Verheul met een praktijkverhaal. Het verhaal geeft een prachtig inzicht over het feit dat een eetstoornis niet over eten gaat.

Petra (46) presenteert zichzelf als een vrolijke, sterke en energieke vrouw met veel humor. Maar achter dit extraverte voorkomen gaat veel verdriet schuil; ze voelt zich vaak klein en minderwaardig. Al 25 jaar worstelt ze met boulimia, waar verder niemand van op de hoogte is. Ze wil graag leren omgaan met die gekmakende dwang om af te vallen, en met die voortdurende stroom gedachten over eten en niet-eten. Ze begrijpt dat er een link is tussen haar eetstoornis en andere thema’s uit haar leven, maar hoe deze samenhangen, is haar nog onduidelijk. Lees het hele verhaal (Counselling Magazine, februari 2016).

Suzanne Verheul MSc. is orthopedagoog en cognitief gedragstherapeut i.o., en werkt als ervaringsprofessional bij Human Concern – Centrum voor eetstoornissen. Dit wil zeggen dat zij haar vakkennis én haar eigen ervaring inzet om cliënten te helpen bij het loslaten van hun eetstoornis. Leidraad hierbij vormt de individualiteit van de cliënt.

Leave a Reply

Close Menu