Skip to main content
search
Nieuws

‘Emma Wil Leven’ best bekeken online programma 2016

By 16 januari 2017oktober 20th, 2023No Comments

De documentaire ‘Emma Wil Leven’ van documentairemaakster Jessica Villerius is het best bekeken online programma van 2016, blijkt uit een meting van de meest bekeken online programma’s van NPO, RTL Nederland en SBS door Stiching Kijkonderzoek.

De documentaire ‘Emma Wil Leven’ en de anorexia special die afgelopen 22 november 2016 bij BNN werd uitgezonden, raakte mensen recht in het hart. Na de uitzending stonden de (online) kranten en nieuwssites er bol van en was Emma het gesprek van de dag. Op social media verschenen vele uitingen van respect en lof voor Emma zelf, haar ouders en zusjes, vrienden en haar behandelaren. Op de avond zelf is de uitzending door maar liefst 651.000 mensen bekeken, maar ook online hebben nog veel mensen de documentaire van Jessica Villerius dus teruggekeken. 2016 was het eerste jaar dat Stichting Kijkonderzoek ook online kijkcijfers mat.

Meer begrip
Documentairemaakster Jessica Villerius hoopt ook op meer begrip (op Metro.nl): “Anorexia lijkt eindelijk als een ziekte te worden gezien en niet als een keuze. Emma laat natuurlijk heel goed zien dat ze heel graag wil, maar dat het haar niet lukt. Ik krijg zó veel reacties van mensen die zeggen: nu snap ik pas dat het ook te maken heeft met angst en controle, en dat het geen kwestie is van niet willen maar van niet kunnen. Nu begrijpen ze pas ook hoe eenzaam anorexia patiënten zich voelen. Daardoor gaan die mensen nu anders naar hun buurmeisje of klasgenootje kijken.”

Lees hier over wat Emma heeft losgemaakt.

Leave a Reply

Close Menu