Skip to main content
search

Extra betrokkenen groep Zwolle (VOL)

Een eetstoornis heeft niet alleen een ingrijpende invloed op het leven van de persoon zelf. Ook de impact op de naastbetrokkenen is enorm. De eetstoornis beïnvloedt ook het contact en de verhoudingen met elkaar. Daarnaast spelen naastbetrokkenen een onmisbare rol in de behandeling. Om deze reden biedt Human Concern een betrokkenen groep aan.

Wat kunt u verwachten van de betrokkenen groep?
De betrokkenen groep bestaat uit vijf bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. De bijeenkomsten vinden ’s avonds plaats van 19.00 – 21.30 uur. U treft andere ouders, partners, (volwassen) broers of zussen, vrienden of andere naastbetrokkenen, in een vergelijkbare situatie. Tijdens de bijeenkomsten vindt u herkenning, begrip en steun bij andere deelnemers. U wisselt tips uit en krijgt informatie en adviezen.

“Om met lotgenoten te delen dat het juist de sterke eigenschappen zijn, die je eigen prachtige dochter of zoon nu ziek maakt, is louterend. Het is zo belangrijk om vooral ook de positieve kanten te blijven zien, het vertrouwen te houden en puur je kind te blijven zien, los van zijn/haar eetstoornis. Het helpt om elkaar daarin te steunen, om tegen elkaar te zeggen dat je vooral je eigen gevoel mag volgen, ook in je zoektocht naar de juiste behandelaar voor je kind. Want ook al weet je dat je niets fout hebt gedaan, je vraagt je als ouder toch altijd af of je het wel goed doet, of het niet beter kan.” – deelnemer

Inhoud programma
Tijdens de avonden staan theorie, oefeningen en lotgenotencontact centraal. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: Informatie over eetstoornissen (onderliggende problemen, risicofactoren en ontwikkeling, typen), hoe u kunt helpen, gevoelens, assertiviteit en feedback, hoe kunt u zelf staande blijven, motivatie en communicatie. Daarnaast is er ruimte voor eigen inbreng.

De bijeenkomsten in Zwolle zijn op en zitten inmiddels VOL:

Dinsdag 15 mei 2018
Dinsdag 29 mei 2018
Dinsdag 12 juni 2018
Dinsdag 26 juni 2018
D
insdag 10 juli 2018
Terugkombijeenkomst: dinsdag 11 september  2018

Informatie over aanmelding en deelname betrokkenen groep
Raadpleeg de website voor informatie over de desbetreffende groepen of neem contact op met: Sjoukje Griep, telefoon: 038-7114018 / e-mail: officezwolle@humanconcern.nl.
U kunt zich hier aanmelden. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging en praktische informatie. Houdt u er bij aanmelding rekening mee dat het van belang is dat u alle data aanwezig kunt zijn.

Leave a Reply

Close Menu