Het coronavirus zal waarschijnlijk nog enige tijd invloed hebben op onze levens. Bij Human Concern doen wij er alles aan om jou als cliënt zoveel mogelijk extra ondersteuning te bieden. Momenteel zorgen wij er al voor dat onze therapiesessies door gaan door middel van videobellen en organiseren wij webinars waarin we thema’s bespreken rondom corona en een eetstoornis.

Vanaf nu bieden wij nog een vorm van ondersteuning aan: (video)bellen met een Ervaringswerker. Ben jij cliënt bij Human Concern en heb je de behoefte om even een-op-een te praten met iemand die begrijpt wat jij doormaakt? Je kunt hierbij denken aan het doornemen van je dag, het vragen van tips, dingen bespreken die je thuis niet durft te bespreken of bijvoorbeeld samen lunchen of koffie drinken om een extra contactmomentje te plannen op een dag.

Onze Ervaringswerkers hebben allemaal een eetstoornis gehad, dus zij kunnen zich goed inleven in jouw situatie. Heb jij interesse in een belmoment met een Ervaringswerker? Mail dan naar ondersteuningcorona@humanconcern.nl en wij plannen een afspraak met je in.

*Deze vorm van ondersteuning is alleen van toepassing voor cliënten van Human Concern.

Aanmelden voor een behandeling

Ben jij geen cliënt bij Human Concern maar wil jij je wel graag aanmelden voor een behandeling en twijfel je of dit het goede moment voor jou is? Ook dan is het mogelijk om een moment te plannen met een van onze Ervaringswerkers om hier advies over te vragen, lees hier hoe je contact met ons kunt opnemen.