Webinar voor betrokkenen

Een eetstoornis heb je nooit alleen. Ook naasten worden met de eetstoornis geconfronteerd en moeten hun weg vinden in hoe hier mee om te gaan. Een eetstoornis beïnvloedt het contact en de verhouding die je tot elkaar hebt. Nu velen van ons thuis werken word je als betrokkene misschien extra geconfronteerd met elkaar en met de eetstoornis. Daarom organiseren wij speciaal voor betrokkenen een webinar op 16 april om 20.00 uur. Tijdens deze webinar zullen we bespreken hoe je hulp kunt bieden aan je naaste. Maar we besteden ook aandacht aan jou, hoe zorg je dat je zelf rechtop blijft staan? Hoe ga je om met je eigen gevoelens rondom de eetstoornis? Dus ben jij een (pleeg)ouder, familielid, vriend(in) of kennis van iemand met een eetstoornis? Doe dan mee aan deze webinar. Vooraf aanmelden is voor deze webinar niet nodig. Bekijk hier alle praktische informatie om deel te kunnen nemen.

*Deelname aan deze webinar is mogelijk voor naasten van cliënten van Human Concern, maar ook voor naasten van mensen met een eetstoornis die niet in behandeling zijn bij Human Concern.

 

Online betrokkenengroep

In opvolging van deze webinar zullen wij ook een online betrokkenengroep* organiseren, deze groep wordt aangeboden als alternatief voor de betrokkenengroepen die normaal gesproken op onze locaties plaatsvinden. Het wordt een reeks van vier webinars die elke donderdagavond van 23 april t/m 14 mei zal plaatsvinden om 20.00 uur. Tijdens de reeks zullen wij verschillende relevante thema’s uitgebreid bespreken die aan bod komen bij mensen met een eetstoornis en dus ook bij betrokkenen. Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Thema’s die centraal staan zijn onder andere:

  • Eetstoornissen
  • Motivatie
  • Communicatie
  • Manieren om te helpen
  • Omgaan met emoties
  • Assertiviteit en feedback

*Deze online betrokkenengroep is vol, de inschrijving is gesloten. Houd onze website in de gaten voor een eventuele nieuwe betrokkenengroep.

Ben jij ook betrokkene van iemand met een eetstoornis maar is diegene niet in behandeling bij Human Concern en heb je wel interesse in de betrokkengroep? Stuur dan een e-mail naar communicatie@humanconcern.nl. Bij voldoende animo zullen wij nog een extra online betrokkenengroep organiseren.