Skip to main content
search
Nieuws

Greta Noordenbos krijgt award voor onderzoek naar eetstoornissen

By 15 augustus 2017No Comments

Bij haar pensionering eind juni kreeg psycholoog Greta Noordenbos een life time award van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) voor haar onderzoek naar het ontstaan en het herstel van eetstoornissen.

Noordenbos met haar award

Noordenbos heeft vanuit de Universiteit Leiden tientallen jaren onderzoek gedaan naar eetstoornissen als anorexia en boulimia. Haar studies waren gericht op het ontstaan en de ontwikkeling van eetstoornissen maar evenzeer op behandeling en herstel. Daarbij stond het patiëntperspectief steeds voorop. Zo heeft zij veel bijgedragen aan een beter inzicht in eetproblematiek en aan de behandeling daarvan, op wetenschappelijke basis. 

Greta Noordenbos is ook als adviseur verbonden aan Human Concern en deed jarenlang samen met Human Concern onderzoek naar duurzaam herstel van een eetstoornis. Lees hier meer over

Sander de Vos, onderzoeker bij Human Concern: “De afgelopen jaren heb ik veel mogen samenwerken met Greta Noordenbos bij verschillende onderzoeksprojecten. In die tijd heb ik veel van haar mogen leren over verschillende facetten van onderzoek zoals het schrijven van een goede publicatie en het doen van kwalitatief onderzoek. Daarnaast heeft zij een schat aan kennis over alles wat met eetstoornissen en onderliggende mechanismen te maken heeft. Gezien wat ze voor het veld heeft betekent en de artikelen die ze gepubliceerd heeft is deze life time award zeker op zijn plaats.” 

Ook schreef Noordenbos verschillende artikelen en boeken over eetstoornissen

Lees ook het interview dat wij met haar hadden over de innerlijke criticus. 

Bron en foto: Universiteit Leiden.

Leave a Reply

Close Menu