Skip to main content
search
Nieuws

HC-verslag workshop ‘Hoe overleef ik de zomer?’

By 25 juli 2016No Comments

“Op woensdag 29 juni vond er een HC Workshop plaats op locatie Zwolle . Deze werd begeleid door HC-Diëtiste Welmoed Dijkstra en HC-Therapeut Sandra van den Oever – Van der Niet . Dit keer was het thema: ‘Hoe overleef ik de zomer met een eetstoornis?’. Wat ik altijd zo bijzonder vind aan dezebijeenkomsten, is hoe verschillend de mensen zijn die er naartoe komen, maar hoe groot tegelijkertijd toch de (h)erkenning voelt als je na afloop weer weggaat.


Door: HC-cliënt Annick.

Na twee uur samen onze onzekerheden uitgesproken te hebben, voelde ik mij een heel stuk minder alleen in mijn strijd. Want hoe fijn en idealistisch het ook klinkt om op vakantie te gaan en ‘even alles achter je te laten’, die eetstoornis gaat hoe dan ook mee. De conclusie van de bijeenkomst was: dit is helemaal niet erg. Op vakantie gaan betekent niet tevens ‘een vakantie van je eetstoornis’. Helaas krijgt de eetstoornis ook een plek(je). Maar jij bepaalt zélf hoe groot de aanwezigheid van je eetstoornis mag zijn. Ergens komt er een moment dat je het liefst wegkruipt in die veiligheid en controle. Samen met de HC-Diëtiste, een HC-Therapeut en andere aanwezigen hebben wij nagedacht over wat wij op zo’n moment nodig hebben om ons toch weer prettig te kunnen voelen op vakantie, ondanks de onbekende omgeving. Afspraken maken met je omgeving en aangeven wat je nodig hebt spelen hierin een sleutelrol.

Ooit gaan wij op vakantie zonder zorgen en onzekerheden: een vooruitzicht om ons op te verheugen. Maar voor nu is het al een grote stap om op vakantie te gaan ondanks mijn eetstoornis. Die stap durven nemen is al een groot applaus waard!”

Lees hier Zomertips van HC-diëtist José Groot naar aanleiding van de workshop.

Leave a Reply

Close Menu