Vanwege de coronacrisis zijn de locaties van Human Concern twee maanden lang gesloten geweest. Ondertussen vonden alle behandelingen voor eetstoornissen plaats via beeldbellen. Nu het virus zich minder snel verspreidt en het kabinet verschillende versoepelingen heeft aangekondigd, zullen wij onze locaties weer openen met ingang van 8 juni. Wij vinden het heel belangrijk dat fysieke behandeling op locatie hiermee weer mogelijk wordt, zodat onze cliënten de behandelaren weer face-to-face kunnen zien.

Maatregelen

Dit neemt niet weg dat we voorzichtig moeten blijven en we ook de anderhalve meter afstand moeten bewaren, daarom hanteren we diverse maatregelen. De belangrijkste maatregel is het indelen van behandelaren en cliënten in twee groepen. De ene week zal groep A op locatie behandeld kunnen worden en de andere week zal groep B op locatie worden behandeld. In de week waarin je niet naar locatie kunt, zal jouw behandeling plaatsvinden via beeldbellen. Met deze maatregel kunnen wij ervoor zorgen dat de drukte op de locaties beperkt blijft.

Om jouw veiligheid en de veiligheid van anderen te waarborgen vragen wij je om de volgende maatregelen na te leven:

  • Kom zoveel mogelijk met eigen vervoer en vermijd het OV indien mogelijk;
  • Wacht, indien mogelijk, buiten totdat je afspraak start;
  • Was je handen grondig voor én na een behandelafspraak of maak gebruik van de desinfectiegel;
  • Neem je eigen beker, drinken en papieren zakdoekjes mee;
  • Er mag maximaal één persoon tegelijk gebruik maken van de trap;
  • Maak zo min mogelijk gebruik van het toilet, en was na een bezoek uitgebreid je handen;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Vermijd elke vorm van fysiek contact: geef geen handen;
  • Hou je te allen tijde aan de anderhalve meter afstand en aan de instructies die je behandelaar je geeft.

Cliënten worden door hun eigen behandelaar geïnformeerd wanneer zij op locatie kunnen komen voor de behandeling. Wat betreft de groepen zal er per grootte van de locatie worden gekeken of deze fysiek door kunnen gaan. Ook de intakes zullen zoveel mogelijk op locatie plaatsvinden, echter zal er per locatie worden bekeken of dit logistiek gezien haalbaar is. Mochten er verder vragen zijn dan kunnen cliënten contact opnemen met hun eigen therapeut.

Meer informatie?

Wij raden je aan onze website goed in de gaten te houden voor de ontwikkelingen. Afhankelijk van hoe het virus zich ontwikkelt zullen bovenstaande maatregelen regelmatig worden heroverwogen.