Skip to main content
search

Herstellen van een eetstoornis is mogelijk en dat mag gevierd worden! Ook dit jaar is Human Concern daarom aanwezig tijdens de Dag van Herstel georganiseerd door LEF Magazine op 14 september in Den Bosch. Het belooft een dag te worden vol inspiratie, hoop en (h)erkenning voor en door mensen die hersteld zijn of nog herstellende zijn. Iedereen is welkom, ook voor wie herstel misschien nog ver weg lijkt. 

De kracht van Ervaringsprofessionals®

Onze cliënten worden behandeld door Ervaringsprofessionals®, dit zijn therapeuten die zelf zijn hersteld van een eetstoornis of een vergelijkbare moeilijke levenservaring hebben doorgemaakt, zij zijn het bewijs dat duurzaam herstellen van een eetstoornis mogelijk is! Cliënten voelen zich begrepen door onze Ervaringsprofessionals®, die de eetstoornis zelf van binnenuit kennen. In onze behandelingen van eetstoornissen gaat de aandacht uit naar de onderliggende problematiek van de eetstoornis én de symptomen.

Wij zijn heel blij dat we steeds meer cliënten kunnen behandelen in hun strijd tegen eetstoornissen zoals anorexia, boulimia, OSFED (NAO) en eetbuistoornis (Binge Eating Disorder/BED): nog dit najaar openen wij een nieuwe locatie in het centrum van Nijmegen.

 

Dag van Herstel 2018, een terugblik

In 2018 was Human Concern voor het eerst aanwezig tijdens de Dag van Herstel. Voorafgaand aan het evenement werden wij benaderd door LEF Magazine met een uitnodiging voor deze dag. Het was hen namelijk opgevallen hoe goed de Dag van Herstel bij de visie van Human Concern aansluit. Het werd een prachtige dag, we stonden stil bij herstellen van een eetstoornis en we vierden dat blijvend herstel mogelijk is.

 

De dag van Herstel 2019, een dag vol verbondenheid, gezelligheid en feest

Ook dit jaar belooft het een bijzondere en krachtige dag te worden, met sprekers, stands en workshops vol verbondenheid, gezelligheid en feest. Bij onze stand zullen we de visie van Human Concern en de behandeling van eetstoornissen en herstel delen. Wij hebben er super veel zin in!

Vier jij herstel samen met ons? Koop je kaartje hier.

Wat betekent herstel voor Human Concern Oprichtster Carmen Netten?

“Herstellen is een lange weg van steeds sterker en wijzer worden, met je voeten in de aarde staan en je plek in het leven innemen. En, eventuele bagage die je hebt vanuit het verleden zo goed als mogelijk proberen op te lossen. Erover praten, het een plek geven en weer de regie over je eigen leven nemen. Ik heb herstel ervaren als niks meer doen met mijn eetstoornis: ik communiceer er niet meer mee, ik vermijd er niks meer mee, ik verzacht er niks meer mee, ik los er geen problemen meer mee op. Ik leef mijn leven zonder de ‘eetstoornis tool’. Wat voor mij betekent: ik heb mijn vrijheid terug.”

 

 

Leave a Reply

Close Menu