Skip to main content
search
Nieuws

Human Concern aanwezig tijdens de NVD-Diëtistendagen

By 4 april 2016No Comments

Tijdens de diëtistendagen op 8 en 9 april kunnen diëtisten naast meer informatie over de behandeling van Human Concern ook via virtual reality films zelf ervaren hoe het is om een eetstoornis te hebben. Human Concern – Centrum voor eetstoornissen zet deze virtual reality als eerste eetstoorniskliniek in om meer begrip voor mensen met een eetstoornis te creëren bij doorverwijzers zoals diëtistes.

Uit onderzoek blijkt dat compassie en begrip essentieel zijn voor een succesvolle behandeling, maar meestal door cliënten gemist worden. Door de kracht van virtual reality met z’n 360 graden-beelden en geluid kunnen betrokkenen, zoals professionals maar ook familie en vrienden, zelf ervaren hoe de wereld van iemand met een eetstoornis eruitziet. Hierdoor krijgen zij meer begrip en gevoelens van compassie voor de cliënt, waardoor zij wel deze belangrijke ondersteuning en begrip kunnen bieden.

Carmen Netten, oprichtster en inhoudelijk directeur van Human Concern: “Mensen met een eetstoornis worden vaak niet begrepen en voelen zich geïsoleerd. Geregeld krijgen zij te horen: “Ga toch gewoon weer eten”, terwijl dat nu juist het symptoom is. Het is belangrijk en heel mooi dat we deze nieuwe technologie kunnen toepassen voor dit soort doeleinden. Waardoor mensen met een handicap of stoornis, zoals in ons geval een eetstoornis wél de empathie gaan ontvangen die zij zo hard nodig hebben op weg naar herstel.”

Hoeveel impact de virtual reality filmpjes hebben op een naastbetrokkene is te zien in een item waarbij een cliënt van HumanConcern met haar vader de virtual reality film bekeek.

Op de NVD-Diëtistendagen op 8 en 9 april, die meer dan duizend bezoekers zullen trekken, geven Ervaringsprofessional Helena Zorge en Joke van Scheers, Coördinator Voedingsbegeleiding, een workshop over voedingsbegeleiding bij Human Concern.

Leave a Reply

Close Menu