Skip to main content
search

Ken of ben jij iemand die diep van binnen heel graag beter wil worden, maar niet weet hoe? Lijkt de weg naar herstel van een eetstoornis soms eindeloos en uitzichtloos? Onze jarenlange ervaring leert dat ons klinische boost programma Human Concern Be-LeeF! een doorbraak kan forceren wanneer iemand niet verder komt op zijn/haar weg naar herstel van een eetstoornis.

Was dit klinische boost programma tot dit jaar alleen weggelegd voor onze eigen cliënten, we hebben onlangs besloten onze poorten in Portugal per 01 januari 2023 open te stellen voor iedereen, dus ook niet Human Concern cliënten, vanaf 18 jaar en ouder met een (ernstige aanwijzing voor een) eetstoornis.

Doelen van het Human Concern Be-LeeF! programma zijn onder andere:

 • Inzicht krijgen in de manier waarop en waarom je de eetstoornis inzet (de
  zogenaamde functies van je eetstoornis);
 • Aanleren van alternatieve manieren om met problemen en emoties om te
  gaan;
 • Onderzoeken van je eigen identiteit (wie ben ik, wat wil ik);
 • Je verhouden tot andere mensen, oefenen met sociale contacten, interactie;
 • Verkennen van wensen en verlangens ten aanzien van school, werk en in
  relatie tot belangrijke naastbetrokkenen;
 • Normaliseren van het eetpatroon;
 • Corrigeren van gedachten met betrekking tot voeding en gewicht.

Dit maakt onze kliniek in Portugal tot een plek van hoop waar de cliënt in alle rust, veiligheid en warmte aan herstel kan werken.

De deelnemers verblijven met een groep van maximaal 11 personen zes weken lang op onze prachtige locatie in Portugal, op een half uurtje rijden van de luchthaven Faro. Ons Behandelteam bestaande uit Ervaringsprofessionals® (dit zijn hoogopgeleide ervaringsdeskundige Therapeuten), Arts, Verpleegkundige, Systeemtherapeut, Diëtist en koks staat klaar om alle cliënten via dagelijkse intensieve groepstherapie te begeleiden op hun weg naar herstel. Dit alles onder leiding van een Regiebehandelaar (Klinisch Psycholoog of Psychiater). Voorafgaande aan het verblijf in Portugal én na thuiskomst zorgen wij voor een voor- en natraject.

Dus ben of ken jij iemand die (een ernstige aanwijziging heeft voor) Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder (BED) en Niet Anderszins Omschreven (NAO) eetstoornis. Ga dan naar onze Informatie over Human Concern Be-LeeF! en vraag daar onze uitgebreide Informatiebrochure aan om heel veel van je vragen te beantwoorden. Lees de brochure goed door en geef je daarna op voor een van onze digitale informatiebijeenkomsten. Daarna kan je je aanmelden en wie weet zien we jou terug in Portugal.

Close Menu