Skip to main content
search
Nieuws

Human Concern geeft lezing studentenfractie klinische psychologie UvA

By 22 mei 2017No Comments

Afgelopen vrijdag 19 mei gaven Ervaringsprofessional Babette Edelman en Wetenschappelijk onderzoeker Sander de Vos een lezing over eetstoornissen bij de studentenfractie klinische psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. 

Ervaringsprofessional Babette: “De derdejaars psychologie studenten waren erg geïnteresseerd naar onze inzet van ervaringsdeskundigheid, onze visie, dat wij verder kijken dan alleen de symptomen. Veel studenten kwamen naderhand naar ons toe om te zeggen dat ze onze kwetsbaarheid zo krachtig vonden en ook snappen dat dat juist een kracht ís.
Ook gaven ze aan dat ze nu beter inzicht hebben in een eetstoornis, vooral door het kijken naar de functies hiervan. Op deze manier kunnen we de focus verleggen van symptomen naar onderliggende stukken, zodat meer (eetstoornis)cliënten in de toekomst een behandelaar voor zich hebben die weet waar het écht om draait.”

Werken bij Human Concern? Kijk hier voor al onze vacatures, zoals bijvoorbeeld Psycholoog, orthopedagoog, GGZ-agoog, SPH’er of vaktherapeut

Leave a Reply

Close Menu