Skip to main content
search
Nieuws

Human Concern in Editie NL

By 24 augustus 2016No Comments

Woensdag 24 augustus kwam Editie NL filmen op locatie Zwolle. Klinisch psycholoog Ravian Veenstra werd door verslaggeefster Annemarie Landman geïnterviewd over ‘Fear of going out‘. Bij ‘FOGO’ is men bang om naar sociale events zoals etentjes te gaan, omdat ze dan niet aan hun gezonde levensstijl kunnen voldoen. Uit onderzoek van Womans Health onder 3140 vrouwen bleek dat één op de vijf vrouwen bewust niet uit eten wilt, omdat ze dan onvoldoende controle heeft op wat er gegeten wordt. In Editie NL reageert Ravian Veenstra hier namens Human Concern op:

“De consequenties van FOGO kunnen zijn dat je steeds verder geïsoleerd raakt. Op het moment dat je merkt dat je niet meer kan genieten, dingen laat.. dan denk ik dat het een symptoom is dat je in de gaten moet houden.”

“Het is belangrijk om te delen en te openen. Er is vaak ook veel schaamte om open te zijn over waarom je eigenlijk écht niet op dat etentje komt. Dat is misschien wel de meest belangrijke stap: dat je erover opent. Dan krijg vind je vaak ook herkenning en blijk je toch niet de enige te zijn die ermee kampt.”


Het item is op woensdag 24 augustus bij Editie NL uitgezonden en is hier terug te kijken.

Leave a Reply

Close Menu