Skip to main content
search
Nieuws

Human Concern op Healthy Girls event

By 20 juni 2013No Comments

Op 5 juli aanstaande organiseert Stichting Elance het event Healthy girls en Human Concern is daarbij ook aanwezig. Stichting Elance richt zich op het versterken van meiden en jonge vrouwen.

Een van de projecten die Elance aanbiedt is het meiden maatjes project. Dit project is voor meiden met een achterstandspositie in de maatschappij, die een sociaal isolement hebben en in twee culturen leven en die veel ondersteuning kunnen gebruiken. Een meisje wordt een jaar lang ondersteund door een coach die minimaal 4 uur per week met het meisje door brengt om te werken aan haar leerdoelen, talenten, dromen, toekomst en visie.

Culturele achtergrond
Het bovenstaande project wordt tijdens het Healthy girls event beëindigd. Op dit event worden meisjes tussen de 12 en 18 jaar gestimuleerd om gezond te leven. Er wordt aandacht geschonken aan geestelijke en lichamelijke gezondheid. Tijdens het event zal het onderwerp ‘eetstoornis’ behandeld worden. Het is een onderwerp wat veel meiden kennen, maar wat niet vaak besproken wordt in verband met culturele achtergronden. De documentaire ‘Vel over probleem‘ zal worden vertoond en daarna volgt een groepsgesprek.

Namens Human Concern is HC-therapeut Karin van de Kimmenade aanwezig, samen met een cliënt van haar met Marokkaanse achtergrond, die geïnterviewd zal worden. Vervolgens kunnen de meiden in de zaal vragen stellen aan Karin en de cliënt. Meer informatie en aanmelding: https://www.facebook.com/StichtingElance.

Leave a Reply

Close Menu