Nieuws

Human Concern yoga workshop

By 5 mei 2015 No Comments

Wil je andere cliënten ontmoeten en samen iets leuks ondernemen? Human Concern organiseert samen met de cliëntenraad van Human Concern maandelijks op zaterdagmiddag een workshop voor cliënten en leden van het forum Ikookvanmij.nl.

Zaterdag 9 mei:
Yogaworkshop bij Human Concern – voor vrijheid, ontspanning, balans en vreugde!

Door Nina Kienhuis, ervaringsdeskundige en yogalerares:
De tegenstelling had niet groter kunnen zijn toen ik en mijn eetstoornis rond 2008 voor het eerst een yogales binnenstapte. “Adem in. Adem uit. Luister naar je lichaam en wees mild voor jezelf.” De woorden van de docente tijdens mijn eerste yogales stonden lijnrecht tegenover de gedachtes die ik had. “Geef nooit op. Het kan altijd beter. Blijf doorgaan.” Hoewel ik in die tijd vooral heel veel dacht en weinig voelde, wist ik één ding al direct: Het vóelde goed, rustig, ontspannen. In dit ene uurtje werd de kiem gelegd voor mijn passie voor yoga, en in de daaropvolgende jaren bouwde mijn yogapractice zich steeds verder uit. Van rustig tot actief, spelenderwijs en soms serieus, van Nederland tot in onder andere Egypte, Ibiza en India. Terwijl ik mijn eetstoornis los liet, bracht de yoga me op plekken waar ik nooit over had durven dromen. In plaats van minder, dunner, strenger, leerde yoga me om anders met mijn lichaam om te gaan. Ik wilde mijn leven niet langer laten leiden door mijn eigen beperkingen en angsten. Ik wil op mijn hoofd staan, bewegen in een flow, diep ademhalen en soms een sprong in het diepe maken. Inmiddels ben ik yogadocente, en deel ik mijn passie voor yoga wekelijks met de mensen om me heen.

Ik nodig je uit voor de yogaworkshop die ik zal geven bij Human Concern. We doen een rustige en ontspannen sessie, spelenderwijs, ontspannen en geschikt voor ieder niveau. Je hebt geen yoga ervaring nodig om mee te kunnen doen met deze workshop. Als je vragen of opmerkingen hebt over de yogales kan je me een bericht sturen op het forum van Ikookvanmij.nl (NinaMaria). Hopelijk tot bij de workshop!

Locatie: Human Concern Bilthoven (adres en routebeschrijving op onze website)
Datum: zaterdag 9 mei aanstaande
Tijd: 14.00- 16.00 (Met een voorbespreking, ongeveer een uur yoga en ruimte om na te praten)
Benodigdheden: lekker zittende kleding (legging of joggingbroek bijvoorbeeld)
Kosten: €5, van tevoren over te maken op: Stichting Human Concern NL92ABNA0404256589
Onder vermelding van: HC Workshop yoga mei
Aanmelden: stuur een e-mail naar Anna Pastor (a.pastor@humanconcern.nl) en geef je naam door en aantal personen als je iemand meeneemt. Je aanmelding is officieel als je de bijdrage hebt overgemaakt.

Follow

Leave a Reply