Skip to main content
search
Nieuws

Human Concern zet Virtual Reality in bij eetstoornissen

By 24 november 2015oktober 20th, 2023No Comments

Human Concern zet vandaag als eerste eetstoorniskliniek Virtual Reality in om meer begrip voor mensen met een eetstoornis te creëren bij doorverwijzers, therapeuten en naastbetrokkenen.

Human Concern heeft een drietal Virtual Reality films ontwikkeld, die de complexiteit van een eetstoornis invoelbaar en inzichtelijk maken. Hierdoor krijgen zowel de behandelaars als de naaste omgeving meer begrip voor de persoon met de eetstoornis. Zo zijn zij beter in staat hun cliënten of naastbetrokkene de onmisbare steun op weg naar herstel te geven.

Human Concern introduceert deze nieuwe toepassing op vrijdag 27 november tijdens de NAE-Dag, een jaarlijkse bijscholingsdag voor behandelaars in eetstoornissen in samenwerking met de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). En de dag erna, tijdens de landelijke Eetstoornis Bewust Zijn Dag op 28 november laat Human Concern mensen met een eetstoornis zelf en hun naastbetrokken kennismaken met deze nieuwe toepassing.

Uit onderzoek blijkt dat compassie en begrip essentieel zijn voor een succesvolle behandeling, maar meestal door cliënten gemist worden. Door de kracht van Virtual Reality met z’n 360 graden-beelden en geluid kunnen betrokkenen, zoals familie en vrienden, maar ook doorverwijzers, zoals artsen en therapeuten, zelf ervaren hoe de wereld van iemand met een eetstoornis eruitziet. Hierdoor krijgen zij meer begrip en gevoelens van compassie voor de cliënt, waardoor zij wel deze belangrijke ondersteuning kunnen bieden.

Lees ook het artikel op de website van de Telegraaf en op de website Nationale Zorggids. En beluister een item op Amsterdam FM van dinsdagavond waarin ervaringsprofessional Sanne Pluimers uitlegt hoe de bril kan ondersteunen in de behandeling.

Op RTL4 bij Editie NL was donderdag 26 november een item te zien waarbij een cliënt van Human Concern met haar vader de virtual reality film bekeek. Bekijk de reactie van de vader

Dit korte fragment geeft een idee van hoe de film werkt:

Leave a Reply

Close Menu