Skip to main content
search
Nieuws

Impact op familieleden zeer groot

By 21 november 2011No Comments

kind in grasDe zorg om een familielid met psychische problemen kan grote impact hebben op de directe familie. Dit blijkt uit een enquête van Fonds Psychische Gezondheid, zo meldt Medical Facts.

Bron: Nationale Zorggids

Van de 1.546 respondenten gaf maar liefst 95 procent aan dat de psychische problemen van een familielid voor belemmeringen zorgen in hun eigen leven. Een derde van de respondenten geeft aan zélf psychische problemen te ervaren door de zorg om hun familielid. Psycholoog Jean-Pierre van de Ven van Fonds Psychische Gezondheid: ‘Zij ervaren bijvoorbeeld klachten als angst en somberheid. Depressieve gevoelens en een burn-out komen bij familie en vrienden van mensen met psychische stoornissen ook regelmatig voor. Er kan niet genoeg aandacht zijn voor het belang van de steun aan naastbetrokkenen’.

KrachtSimone Lenssen Psychotherapeut/systeemtherapeut bij Human Concern Simone Lenssen beaamt dit. “De impact is inderdaad groot. Wat we proberen bij Human Concern is om de druk en de moeite die de naasten ervaren bij de zorg voor een kind/partner/ander familielid met een eetstoornis om te zetten in een kracht die ondersteunend kan zijn bij duurzaam herstel.”

Meer informatie:

www.psychischegezondheid.nl

Human Concern biedt naasten van cliënten steun in de vorm van ouder/partner begeleiding. Ook staan er tips op onze website voor hoe om te gaan met iemand met een eetstoornis.

Tips voor anderen? Reageer hieronder of op onze Facebookpagina.

Leave a Reply

Close Menu