Skip to main content
search
Nieuws

Mannen met een eetstoornis bij tv-programma 5 uur Live

By 28 augustus 2017No Comments

Aanstaande woensdag 30 augustus geeft het programma 5 uur Live (voorheen RTL Live) van RTL4 aandacht aan het onderwerp mannen met een eetstoornis. In het programma van 5 uur Live komen een man met een eetstoornis, ervaringsdeskundige én oprichter van Anorexia Jongens Ron Meijering en Ravian Veenstra, klinisch psycholoog bij Human Concern aan het woord.

Vaak komen vrouwen met een eetstoornis in beeld in de media, maar ook jongens en mannen krijgen eetstoornissen als anorexia, boulimia en binge eating disorder. De aanleiding van dit item is een artikel dat onlangs is verschenen in The Guardian. In dit artikel wordt geschreven dat het aantal mannen met een eetstoornis dat in het ziekenhuis komt te liggen, is gestegen met 70 procent in zes jaar (in Groot-Brittannië).

In Nederland melden mannen zich ook vaker aan om zich te laten behandelen voor een eetstoornis, blijkt uit een rondgang van BNR nieuws radio (luister een interview met Human Concern therapeut Teun Remij over dit onderwerp terug). Het is goed dat er meer aandacht voor dit onderwerp komt. In de media wordt nog steeds weinig aandacht besteed aan jongens en mannen met een eetstoornis. Dit geeft een eenzijdig beeld en ook hangt er vaak nog steeds een gevoel van schaamte rondom dit onderwerp. En doordat het weinig aandacht krijgt in de media, werkt het versterkend voor dat schaamtegevoel.

Het 5 uur Live item is woensdag 30 augustus te zien tussen 17.00 en 18.00 uur (RTL 4).

Lees ook de blog van Ervaringsprofessional Teun Remij: Man met een eetstoornis, waar ben je?

Leave a Reply

Close Menu