Skip to main content
search
Nieuws

Marly van der Velden in Editie NL over Eetstoornis Bewust Zijn Dag

By 9 oktober 2015oktober 20th, 2023No Comments

Human Concern ambassadrice Marly van der Velden, GTST-actrice, was donderdag 8 oktober te zien in het RTL4-programma Editie NL. Het item ging over het nieuwe gezondheidsideaal de ’thighbrow’. Marly van der Velden vindt deze trend zorgelijk.”Ik heb zelf anorexia gehad en weet wat voor impact dit kan hebben.”

Volgens de actrice ontwikkelen meisjes niet direct een eetstoornis als zij een foto zien. “We weten nu wel dat een eetstoornis geen schoonheidsziekte is. Het ligt veel dieper dan dat. Maar toch kunnen meisjes hier heel onzeker van worden.”

Eetstoornis Bewust Zijn Dag
En het advies van Marly van der Velden? “Het is heel belangrijk dat mensen met een eetstoornis over hun ziekte praten. En weten dat er allerlei hulp voor ze is.” Daarom organiseert Human Concern op 28 november de Eetstoornis Bewust Zijn Dag in Amsterdam. De dag is speciaal bedoeld voor mensen met een eetstoornis en hun familie. “Les nummer 1 is dat je begrijpt wat de ziekte inhoudt. Pas dan kun je genezen. Hoe eerder je jezelf laat helpen, hoe makkelijker je ervan afkomt.” Marly van der Velden is zelf ook aanwezig op deze dag.

Bron: Rtlnieuws.nl

Bekijk het item in Editie NL van 8 oktober:

Leave a Reply

Close Menu