Skip to main content
search
Nieuws

NAE-Dag 2015: Programma online en inschrijving open

By 4 september 2015No Comments

Enthousiast presenteren wij het programma van de NAE-Dag 2015 op 27 november met als thema: Menselijk Maat bij eetstoornisbehandeling – Wat zijn sleutels tot duurzaam herstel? Voor Human Concern – Centrum voor eetstoornissen is de menselijke maat een belangrijk ingrediënt van de behandeling van eetstoornissen; soms liefdevol, soms begrenzend, altijd met het welzijn van de cliënt als uitgangspunt.

Waar liggen de sleutels tot duurzaam herstel?
Hoewel wetenschappers, therapeuten en cliënten erkennen dat herstel in het algemeen niet alleen over eten en gewicht gaat, blijft het onduidelijk wat precies hieronder wordt verstaan. Sleutels tot duurzaam herstel liggen verborgen in allerlei aspecten van een behandeling, zoals behandelmethodieken, goede nazorg en het betrekken van het systeem. Onderzoek laat steeds meer zien dat met name een behandelrelatie een belangrijke invloed heeft op de behandeling en de behandeluitkomsten. Hoe kunnen we deze behandelrelatie verbeteren? Hoe verhoudt herstel zich tot geestelijke gezondheid en welzijn? En ook: wat verstaan we eigenlijk onder herstel?

Tijdens deze dag belichten (inter)nationale sprekers en (ervarings)professionals het thema en de visie van Human Concern vanuit verschillende invalshoeken. Beth Hartman McGilley, Ph.D. gaat daarbij in op het ontbreken van een consensus definitie van herstel en de invloed daarvan op de behandeling en onderzoek. Vervolgens buigt Dr. Greta Noordenbos zich over de vraag of duurzaam herstellen van een eetstoornis mogelijk is.
Prof. dr. Ernst Bohlmeijer spreekt over de positieve psychiatrie als een nieuw gebalanceerd behandel- en zelfzorgmiddel. Na een verrassende lunch lichten (ervarings)professionals tijdens praktische workshops toe waar kansen liggen voor herstel. Tot slot geven Prof. dr. Anne Goossensen en Carolyn Costin, MA hun visie over het belang van een succesvolle therapeutische relatie. De dag wordt voorgezeten door Drs. Jan Tromp.

Samen met alle professionals op het gebied van eetstoornissen willen wij deze dag tot nieuwe inzichten en perspectieven komen rond het thema Menselijke Maat en duurzaam herstel. Het is onze intentie om de deelnemers een bron van kennis en inspiratie te bieden. Wij nodigen alle professionals op het gebied van eetstoornissen van harte uit om zich in te schrijven voor de NAE-Dag 2015 in De Meervaart in Amsterdam.

Professionals kunnen nu alvast meepraten over het evenement via de linkedIn groep Professionals in eetstoornissen of op Twitter via #NAEDag.

Leave a Reply

Close Menu