Skip to main content
search
Nieuws

Nieuw: Online koken bij Human Concern

By 25 mei 2015december 28th, 2021No Comments

Gezond koken met de populaire koks van de klinische boost-behandeling Be-LeeF!

Tijdens de klinische boost-behandeling Be-LeeF! van Human Concern in Portugal nemen eten en voeding een bijzondere rol in. De cliënten eten er datgene wat met liefde gemaakt wordt door de koks Vere en Judie. De recepten van de gerechten uit Be-LeeF! zijn zeer populair en daarom zijn Vere en Judie zijn tijdens het koken gefilmd! Zo kan je nog makkelijker de gerechten van Be-LeeF! thuis bereiden.

Carmen Netten, oprichter en directeur Human Concern: “Vere en Judie bereiden het eten met zorg en liefde. Dat voel je in de keuken en dat proef je aan het eten. Hun warme persoonlijkheden en oprechte interesse, de gastvrije open keuken, waar je kunt kijken, meedoen, proeven en ideeën opdoen of delen zorgen voor een prille nieuwsgierigheid naar producten en koken. De verstoorde relatie tussen cliënt en eten wordt hierdoor positief beïnvloed. Elke week merk je dat eten minder eng wordt. Dat cliënten interesse ontwikkelen, weer gaan proeven en dat eten ook gezellig kan zijn. De eerste dag en de laatste dag zijn totaal verschillend qua sfeer aan tafel. Dat is super leuk om te zien.” Ook Joke van Scheers, coördinator voedingsbegeleiding bij Human Concern is enthousiast. “Een gezond eetpatroon bevat alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft en is een patroon waarbij iemand ook nog lekker kan genieten van het eten. De recepten van Vere en Judie dragen hier zeker aan bij!”

Kookfilmpjes
De kookfilmpjes van Vere en Judie delen we via Youtube en onze website. Iedere week koken Vere en Judie een andere maaltijd: een hoofdmaaltijd, een lekkere lunch of een tussendoortje. Het eerste filmpje gaat over de visie van Vere op eten en koken en vanaf volgende week maandag volgen de nieuwste films. Dus, abonneer je op ons Youtube-kanaal, dan mis je geen enkel kookfilmpje!

Laat ons weten wat je ervan vindt en of je een recept gaat uitproberen of welk recept jij graag wil op video wil hebben? Je kunt hieronder reageren of op Facebook.

Bekijk de aankondiging:

 


En bekijk hier het eerste kookfilmpje: Pesto Pasta


Bekijk hier alle filmpjes.

Cliënten over koks Vere en Judie:
“De gerechten van Vere en Judie zijn gemaakt met passie voor eten en liefde voor anderen. Eten is niet puur brandstof of enkel calorieën. Eten is mogen genieten. Tijdens mijn verblijf in Portugal mocht ik van mezelf hapje voor hapje wat meer gaan genieten. Van het eten en van het leven.” Jos, oud-deelnemer Be-LeeF!

“De keuken/ eetkamer was voor mij (hoe gek het ook klinkt) een fijne plek. Ik zat dan aan de grote eettafel wat te lezen, te schrijven, maakte een praatje met een van de koks of bakte samen met Judie brood en koekjes voor de rest van de week. Sinds Be-LeeF! heb ik een normaler eetpatroon. Voor Be-LeeF! at ik niet meer samen met vrienden/familie. Door Be-LeeF! ben ik weer gaan ervaren hoe gezellig samen eten kan zijn. Voorheen zei ik etentjes af, nu kies ik er vaak voor om er heen te gaan.” Yvonne, oud-deelnemer Be-LeeF!

Leave a Reply

Close Menu