Skip to main content
search
Nieuws

PODIUM HC (Hoog Creatief)

By 18 december 2015oktober 20th, 2023No Comments

Houd jij ervan om je creatief te uiten zoals boetseren, tekenen, schilderen, fotograferen, zingen en/of muziek maken? Is creatief bezig zijn voor jou een uitlaatklep en helpt het jou bij je herstel? Dan zijn we naar jou op zoek.

We hebben ontdekt dat er veel cliënten met creatief talent bij Human Concern in behandeling zijn. Hoe kunnen we deze creativiteit bij onze (ex)cliënten (of zelfs medewerkers) meer naar boven halen en zelfs uitdragen? Creativiteit is immers de krachtbron van het kind in ons en is helend en helpend als het om herstel gaat en jezelf leren kennen. Het is de weg naar het hart en de taal van de ziel.

We willen deze creativiteit een vorm geven. Wij denken aan een HC band bijvoorbeeld. Er zitten echt veel toffe muzikanten en zangeressen tussen onze (oud)cliënten. Ook zijn er veel creatieve kunstenaars, die zichzelf beeldend, schilderend, schrijvend of fotograferend zichtbaar maken. Op het hoofdkantoor in Amsterdam beginnen we met een galerie met werken van de NAE- en de Eetstoornis Bewust Zijn Dag die geschonken of uitgeleend worden. Maar er zijn vast ook sprekende of bewegende creatievelingen, die bijvoorbeeld dansend of spelend statements maken. Zou het niet mooi zijn als we een combinatie van dit alles op enig moment konden tentoonstellen of laten zien? Geen prestatie, alleen maar plezier en genieten. Verbinden en creëren. En delen met anderen.

Begint het te kriebelen bij je? Stuur ons dan een e-mail om je interesse kenbaar te maken.

1) Wat is je creatieve inbreng?

2) Wat is je eventuele organisatorische inbreng en

3) Wat wil je bijdragen (1 of 2 of 1 & 2)?

4) Hoeveel tijd ben je beschikbaar?

5) Waar woon je?

6) Weet je misschien een leuke naam voor dit project of de tentoonstelling?

Stuur je mail naar: PodiumHC@humanconcern.nl en geef je op voor de eerste bijeenkomst op zaterdag 27 februari aanstaande. Deze vindt plaats op de locatie in Amsterdam, Baden Powellweg 305m van 14.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Deze bijeenkomst kan een mooie aftrap zijn van een gezamenlijk creatief avontuur!

Leave a Reply

Close Menu