Skip to main content
search
Nieuws

Prins William openhartig over boulimia Prinses Diana

By 27 augustus 2017No Comments

Het is aanstaande 31 augustus 20 jaar geleden dat Prinses Diana, moeder prins William en prins Harry, door een auto-ongeluk om het leven kwam. Dat Lady Di geen makkelijk leven heeft gehad is bekend. Maar haar zoons spreken – tegen alle stijve tradities van het Britse Koningshuis in – zich naar het publiek openhartig uit over het leven van hun moeder. Ze vinden het heel belangrijk dat er veel aandacht is voor psychische gezondheid.

Lees ook: Prins Harry spreekt over psychische problemen

De psychische gezondheid van hun moeder was dan ook niet altijd even goed. Diana leed namelijk aan Boulimia, maar leed daarnaast ook aan depressies. In de documentaire ‘Wasting Away: The Truth About Anorexia’ spreekt de hertog van Cambridge over de dagelijkse strijd van zijn moeder tegen haar eetstoornis. Diana noemde boulimia zelfs ooit ‘een geheime ziekte’. Dat haar mentale gezondheid bespreekbaar maakte, is iets waar William dan ook trots op is: “De geestelijke gezondheid zou net zo serieus genomen moeten worden als psychische gezondheid”. Prins William hoopt dan ook dat zijn kinderen opgroeien in een wereld waar openlijk gesproken wordt over psychische gezondheidsproblemen. 

Lees ook: Kate Middleton spreekt over psychische hulp bij kinderen

De documentaire ‘Wasting Away: The Truth About Anorexia’ was 24 augustus te zien op de Britse televisiezender Channel 4 en hier terug te zien (vanaf 10 min komt Prins William aan het woord).

(Beeld: Still uit Wasting Away: The Truth About Anorexia)

Leave a Reply

Close Menu