Skip to main content
search
Nieuws

Virtual Reality tijdens informatieavonden Human Concern

By 31 mei 2016oktober 20th, 2023No Comments

Tijdens de eerstkomende informatieavonden kunnen naastbetrokkenen via een Virtual Reality toepassing zelf ervaren hoe het is om een eetstoornis te hebben. Human Concern – Centrum voor eetstoornissen zet deze Virtual Reality films als eerste eetstoorniskliniek in om meer begrip voor mensen met een eetstoornis te creëren bij naastbetrokkenen.

Uit onderzoek blijkt dat compassie en begrip essentieel zijn voor een succesvolle behandeling, maar meestal door cliënten gemist worden. Door de kracht van Virtual Reality met z’n 360 graden-beelden en geluid kunnen betrokkenen, zoals familie en vrienden, zelf ervaren hoe de wereld van iemand met een eetstoornis eruitziet. Hierdoor krijgen zij meer begrip en gevoelens van compassie voor de cliënt, waardoor zij wel deze belangrijke ondersteuning kunnen bieden.

Reactie vader
Hoeveel impact de virtual reality filmpjes hebben op een naastbetrokkene is te zien in een item waarbij een cliënt van Human Concern met haar vader de virtual reality film bekeek.

Informatiebijeenkomsten
Stichting Human Concern organiseert informatiebijeenkomsten voor mensen met een eetstoornis en hun omgeving. Deze avond is gratis en vrijblijvend. De informatiebijeenkomsten vinden plaats op:

Donderdag 9 juni in Bilthoven, van 19.00 tot ongeveer 21.15 uur. Vanaf 18.30 uur inloop en mogelijkheid om de Virtual Reality film te zien.
Locatie: Human Concern Bilthoven, Rembrandtlaan 22 in Bilthoven.

Maandag 5 september in Zwolle, van 19.00 tot ongeveer 21.15 uur. Vanaf 18.30 uur inloop en mogelijkheid om de Virtual Reality film te zien.
Locatie: Human Concern Zwolle, Emmawijk 7 in Zwolle.

Lees meer en meld je aan voor één van de bijeenkomsten.

Leave a Reply

Close Menu