Nieuws

Vooraankondiging NAE-congres 2015

By 15 juni 2015 No Comments

Menselijke Maat bij eetstoornisbehandeling
Wat zijn sleutels tot duurzaam herstel?

Op vrijdag 27 november aanstaande organiseert Stichting Human Concern – Centrum voor eetstoornissen de jaarlijkse NAE-Dag voor professionals in Theater de Meervaart in Amsterdam voor de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Kennis delen en tot nieuwe inzichten komen, vormen het doel van deze dag. Zo kunnen we de behandeling van eetstoornissen verder innoveren, waardoor meer mensen duurzaam herstellen.

Wat is duurzaam herstel precies? Hoewel wetenschappers, therapeuten en cliënten het er in het algemeen over eens zijn dat herstel niet alleen over eten en gewicht gaat, blijft onduidelijk wat hieronder wordt verstaan. Welke criteria zijn onderdeel van duurzaam herstel? En hoe verhoudt herstel zich eigenlijk tot (geestelijke) gezondheid en welzijn?

Sleutels tot duurzaam herstel liggen verborgen in allerlei specifieke en non-specifieke aspecten van een behandeling, zoals behandelmethodieken, professionaliteit van de behandelaar, cliëntgerichte zorg, goede nazorg en het betrekken van het systeem. Onderzoek laat steeds meer zien dat met name de behandelrelatie een belangrijke invloed heeft op de behandeling en de behandeluitkomsten. Hoe kunnen we deze behandelrelatie dan optimaliseren? En hoe sta jij als behandelaar in het contact met je cliënten? Waar liggen bovendien de kansen en valkuilen voor zowel de cliënt, de behandelaar, de manager en de organisatie?

Op vrijdag 27 november aanstaande belichten/werpen vooraanstaande nationale en internationale sprekers hun licht op deze belangrijke vraagstukken. Onder hen:

Beth Hartman McGilley , Ph.D., FAED, Clinical Associate Professor, University of Kansas School of Medicine

Carolyn Costin , MA, Founder and Executive Director of Monte Nido & Affiliates

Dr. Greta Noordenbos, universitair hoofd docent klinische psychologie

Prof. Dr. Ernst Bohlmeijer, Hoogleraar Mental Health Promotion en voorzitter van de vakgroep Psychologie, Gezondheid & Technologie, Universiteit Twente

De dag wordt voorgezeten door Drs. Jan Tromp, Arts, psychotherapeut en ex-bestuurder GGZ Breburg.

Human Concern nodigt professionals op het gebied van eetstoornissen van harte uit voor deze speciale dag/deze jaarlijkse NAE-dag. Inschrijven is mogelijk in de loop van de zomer, wanneer het volledige programma wordt bekend gemaakt via www.naeweb.nl en www.humanconcern.nl. U kunt wel alvast online meepraten via de LinkedIn Groep Professionals in eetstoornissen en twitter mee met de hashtag #NAEdag.

Leave a Reply