Reviews Be-Leef! Portugal

Velen zijn je voorgegaan naar Portugal om ons kort klinisch boost programma Be-LeeF! in Portugal. Om je te inspireren over hoe dit is ervaren en hoeveel voordeel deelnemers hiervan hebben gehad, verzamelen we hier een aantal reviews. Neem ze door en laat je inspireren!

Wat is boulimia?

Lisette (geb.1988)

Hersteld van boulimia - Be-LeeF! groep 38

``Human Concern Be-LeeF! heeft mijn leven veranderd.``

Zodra ik binnenstapte op de locatie in Portugal kwam er een gevoel van rust over mij. De locatie heeft prachtige uitzichten met veel knusse hoekjes waar je je even kunt terugtrekken. Het is er heel erg rustig en weg van de wereld, wat mij een gevoel van geborgen- en veiligheid gaf.

Tijdens het Human Concern Be-LeeF! programma heb ik inzicht gekregen in het ontstaan van mijn eetstoornis. Hierdoor kon ik begrijpen waarom ik mijn eetstoornis nodig had. Be-LeeF! heeft mij gebracht dat ik voor mezelf durfde te kiezen en het mezelf gunde om een tijdlang echt alleen voor mijzelf te zorgen. De combinatie van diverse therapieën in Be-LeeF! zorgde ervoor dat de ene therapie de andere versterkte. Speciaal is ook dat er altijd wel een ErvaringsprofessionalⓇ was die vanuit haar eigen ervaring met een eetstoornis iets uit mijn verhaal herkende. Hierdoor kreeg ik hele bruikbare handvatten hoe ik daar mee om kon gaan.

Zonder Human Concern Be-LeeF! was ik nooit achter de oorzaak van mijn eetstoornis gekomen en had ik niet de diepere lagen kunnen oplossen die ik nodig had voor duurzaam herstel. Zonder Be-LeeF! zou ik nooit gekomen zijn waar ik nu ben, het heeft mijn leven veranderd! Gun jezelf het Human Concern Be-LeeF! programma want het is het dubbel en dwars waard.

Niet of weinig eten bij eetstoornis anorexia

Jacqueline (geb.1984)

Hersteld van anorexia - Be-LeeF! groep x (wil anoniem blijven)

``Ik leerde weer genieten van het leven``

Mijn verblijf in Portugal heeft mij zo ontzettend veel gebracht. Ik heb een grote stap kunnen zetten in het herstel van mijn eetstoornis. In kleine stapjes leerde ik daar weer genieten van eten en bovenal van het leven! De locatie was zó mooi en rustgevend.

Tijdens de verschillende therapieën gaven de ErvaringsprofessionalsⓇ advies vanuit hun eigen ervaringen. Ik kon het beter aan dat zij mij soms flink de waarheid vertelden dan dat iemand uit mijn eigen omgeving die geen eetstoornis heeft gehad me ergens op wees. Het was niet altijd even makkelijk in Portugal, maar ook dat mocht er zijn, er was alle ruimte om je verhaal te delen en om verdriet te hebben. Ik zou iedereen met een eetstoornis het Human Concern Be-LeeF! programma aanraden.

Ervaringsverhaal over eetstoornis

Nynke (geb.1995) - hersteld van NAO

Hersteld van NAO- Be-LeeF! groep 36

``Ik gun iedereen met een eetstoornis deze kans om te herstellen.``
Human Concern Be-LeeF! heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht. Tijdens het programma heb ik niet alleen ontzettend veel geleerd over de diepte van de gevoelens waar ik mee worstelde en welke copingmechanismen ik inzette, maar ook wanneer en waarom ik dat deed. Be-LeeF! trekt je uit je zelf aangemeten patronen en de diversiteit van therapieën maakt dat je overal wat van leert.

Daarnaast heeft mijn verblijf in Portugal mij een waardevolle vriendschap opgeleverd, mijn ‘Be-LeeF!-maatje’ is een goede vriendin geworden. Ook heb ik door Human Concern Be-LeeF! een veel hechtere band met mijn ouders, broer en zus gekregen.

De omgeving is prachtig en rustgevend. Er is genoeg ruimte waardoor je je altijd wel even kunt terugtrekken. Ik was nooit zo ver gekomen zonder deze klinische boost. Ik gun iedereen met een eetstoornis deze kans om te herstellen.

Ervaringsverhaal over eetstoornis

Nynke (1995) - hersteld van NAO

Hersteld van NAO- Be-LeeF! groep 36, 2018

``Ik gun iedereen met een eetstoornis deze kans om te herstellen.``
Human Concern Be-LeeF! heeft me zoveel meer gebracht dan ik had verwacht. Tijdens het programma heb ik niet alleen ontzettend veel geleerd over de diepte van de gevoelens waar ik mee worstelde en welke copingmechanismen ik inzette, maar ook wanneer en waarom ik dat deed. Be-LeeF! trekt je uit je zelf aangemeten patronen en de diversiteit van therapieën maakt dat je overal wat van leert.

Daarnaast heeft mijn verblijf in Portugal mij een waardevolle vriendschap opgeleverd, mijn ‘Be-LeeF!-maatje’ is een goede vriendin geworden. Ook heb ik door Human Concern Be-LeeF! een veel hechtere band met mijn ouders, broer en zus gekregen.

De omgeving is prachtig en rustgevend. Er is genoeg ruimte waardoor je je altijd wel even kunt terugtrekken. Ik was nooit zo ver gekomen zonder deze klinische boost. Ik gun iedereen met een eetstoornis deze kans om te herstellen.

Voedingsbegeleiding bij behandeling voor eetstoornissen

Robin (1987)

Hersteld van BED - Be-LeeF! groep 10, 2016

``Human Concern Be-LeeF! is voor mij echt het punt geweest waarop ik mijn eetstoornis los ben gaan laten``

Het programma Human Concern Be-LeeF! is een unieke ervaring. Het is zwaar, maar zo de moeite waard. Voor mij ging mijn ontwikkeling tijdens mijn verblijf in een stroomversnelling. Het fijne aan het programma is dat er allerlei verschillende soorten therapieën zijn. Hoewel het ene persoonlijk meer aansloot dan het andere, heb ik het gevoel dat ik uit elke vorm mijn eigen dingen heb kunnen halen. Je leert dus enorm veel in korte tijd. Dat doe je in een prachtige omgeving op een afgelegen terrein, dit hielp mij om me echt op mezelf te kunnen richten. Verder ben je omringd door allemaal hele fijne mensen. Bijvoorbeeld de ErvaringsprofessionalsⓇ, het fijne vond ik dat ze heel benaderbaar zijn, daardoor voelde het niet aan als 'zij' en 'wij'. De Therapeuten gaven op een passende manier veel van zichzelf omdat zij zelf een eetstoornis hebben overwonnen en dat hielp mij weer om mezelf open te stellen.

Het programma is iets dat je nooit gaat vergeten en geeft je een boost die je naar mijn mening op geen andere manier kan bereiken. Ik weet dat ik tijdens het programma wel eens dacht: het is zwaar en ik ben moe. Maar als ik er nu op terugkijk, voel ik mij alleen maar een geluksvogel. Vóór Human Concern Be-LeeF! heb ik namelijk altijd gedacht dat ik nooit helemaal zou herstellen van mijn eetstoornis. Dat het een stuk beter zou gaan: ja! Ik zou beter leren omgaan met mijn eetstoornis, maar ik heb nooit geloofd dat ik zou kunnen herstellen tot ik teruggekomen ben uit Portugal. Het is voor mij écht het punt geweest waarop ik mijn eetstoornis los ben gaan laten. En dat gun ik iedereen!