Skip to main content
search

Onze Ervaringsprofessionals®

Om je patronen te doorbreken en de weg vrij te maken voor herstel van je eetstoornis word je onder meer begeleid door onze psychologen of vaktherapeuten die tevens ervaringsdeskundig zijn, door ons Ervaringsprofessionals® genoemd. Zij begrijpen als geen ander wat een eetstoornis met je doet omdat zij dit zelf ook hebben meegemaakt en overwonnen. Zij kunnen je daarom in het bijzonder helpen om jezelf te hervinden en je nieuw perspectief bieden voor herstel, je toekomst en jouw leven. Hiermee geven onze Ervaringsprofessionals® een extra dimensie aan het Human Concern Be-LeeF! programma dat jou net die boost kan geven om te werken aan een leven zonder eetstoornis.

Kim Wanders

Locatiemanager en ErvaringsprofessionalⓇ

De stap om circa 8 jaar geleden voor het Human Concern Be-LeeF! programma te gaan werken in Portugal, was een grote stap uit mijn comfortzone. Ik was erg gehecht aan mijn vertrouwde veilige leven. Wat dat betreft kan ik mij goed inleven in de drempel die mensen soms over moeten om zich aan te melden voor Be-LeeF! Echter, alle clichés zijn waar; buiten de comfortzone ligt zoveel (meer) moois! Het werken in Be-LeeF! heeft mij als mens en als professional verrijkt; ik vertrouw meer op mijzelf, ik ben als therapeut en teamleider gegroeid, ik werk met fantastische mensen samen op een prachtige plek en ik ontmoet iedere groep weer bijzondere mensen met wie ik een stuk samen mag oplopen in hun proces. Op de foto zit ik op een schommel op het terrein in Portugal, los van het prachtige uitzicht, staat het voor mij symbool voor de 'swing' het leven in.

Wat ik ontzettend mooi en belangrijk vind, is dat cliënten vaak zichzelf en hun levensenergie hervinden. Men proeft in de veilige en warme Be-LeeF! omgeving, met behulp van de professionele liefdevolle aandacht, weer van het leven zonder eetstoornis. Dit gebeurt door groeiend (zelf)inzicht met behulp van de intensieve therapieën en het doorbreken van patronen op het gebied van eetstoornis gedrag, maar ook écht door het samen zijn, het verbinden en het delen. Bij thuiskomst is de Be-LeeF! omgeving dan wel weg, maar deze innerlijke levensvlam maakt dat het doorpakken in het herstelproces voor velen gemakkelijker en met meer richting wordt doorgezet.

Charlotte Setton

ErvaringsprofessionalⓇ

Het werken als therapeut voor Human Concern Be-LeeF! heeft mij gebracht om echt naar mijn gevoel te luisteren, te kiezen voor mijzelf en voor dat doen waar je gelukkig van wordt. Be-LeeF! heeft me wederom doen beseffen dat je regisseur van je eigen leven en creator van je eigen geluk bent door steeds bewust te kiezen voor datgene te volgen en te doen waar je hart sneller van gaat kloppen, ook als dat betekent dat je buiten gebaande paden gaat wandelen en weerstand voelt in je omgeving bij jouw keuze. Daarnaast brengt Be-LeeF! mij dat ik er voor iemand kan zijn op de momenten dat de eetstoornis sterk trekt omdat iemand 24 uur bij ons is. Dit is iets wat ik in mijn herstel zelf heb gemist en terugkijkend hard nodig gehad zou hebben. Als laatste leer ik door als ErvaringsprofessionalⓇ in Be-LeeF! te werken de persoon achter de eetstoornis kennen en dat is de persoon die ik graag wil leren kennen en graag weer een beetje wil kunnen laten genieten van het leven.

Be-LeeF! biedt cliënten de kans om in veiligheid, in rust en in ruimte stappen te zetten om los te komen van de destructieve greep van de eetstoornis. Be-LeeF! biedt cliënten de mogelijkheid om de ervaring op te doen dat zij hun eetstoornis niet nodig hebben en dat zij anders kunnen denken en/of doen. Be-LeeF! biedt de cliënten de kans om weer te kunnen genieten en te ervaren dat eten ook een fijne en leuke kant heeft en dat het niet alleen maar moeilijk hoeft te zijn. Tot slot biedt Be-LeeF! cliënten de mogelijkheid om weer te voelen en ervaren dat zij leven en dat dit leven de moeite waard is om voor te kiezen. Ze ervaren in Be-LeeF! dat ze mens zijn, mens mogen zijn en mens kunnen zijn.

Hesther van ‘t Pad Bosch

ErvaringsprofessionalⓇ

Het Human Concern Be-LeeF! programma geeft mij als mens de ruimte en de vrijheid om mijn werk als therapeut op een helende plek te mogen verrichten, samen met een team van professionele collega’s die allemaal weten wat het is om eetstoornis te hebben en hiervan te genezen. Door de intensieve samenwerking en de reflectiemomenten biedt het programma mij de mogelijkheid om mijzelf als professional voortdurend te ontwikkelen en steeds beter mijn werk te kunnen doen.

Cliënten krijgen door het Human Concern Be-LeeF! programma de mogelijkheid zichzelf in een heilzame en veilige omgeving te ontdekken, zichzelf te vinden, autonomie te ontwikkelen en regie te leren nemen over hun eigen leven. Zij leren met behulp van “samen” steun te mogen vragen, te geven en te ontvangen, regie te nemen over hun gedachten, gevoelens en gedrag en op deze manier hun eetstoornis stapje voor stapje los te laten op de weg naar herstel.

Simone Lenssen

Regiebehandelaar / Systeemtherapeut

Tijdens het Human Concern Be-LeefF! programma is het verschil tussen mij als professional en mij als mens veel kleiner dan in een ambulante setting. Ik ervaar mezelf daar als een onderdeel van een groter geheel, voel me verbonden met iets dat groter is dan mezelf en dat ervaar ik als erg voedend voor mij als mens maar ook als professional. Mijn eigen ervaring in het moment inzetten naar zowel collega's maar ook naar cliënten ervaar ik als een continue uitdaging en een continu groeiproces.

Het programma kan heel veel verschillende betekenissen hebben voor cliënten zoals:
* Erkennen dat je een eetstoornis hebt
* Ontdekken waarom je de eetstoornis hebt ontwikkeld in je leven.
* Herontdekken wie je als persoon bent los van de eetstoornis
* Ontdekken waar je behoeften en verlangens en kwaliteiten als persoon liggen en een manier vinden om die te vervullen zoals ze bij jou passen
* Jezelf als persoon centraal stellen en jezelf de ruimte gunnen in wat je hoe wil doen

Petra Kartak

Kok

De locatie van het Human Concern Be-LeeF! programma in Portugal maakt het mogelijk dat cliënten in een mooie en veilige omgeving aan het herstellen van hun eetstoornis kunnen werken. In mijn functie als kok ervaar ik voldoening van mijn werk wanneer een cliënt geïnspireerd raakt door een recept, een mogelijkheid ziet, in plaats van een obstakel.

Natascha Leijs

Verpleegkundige

In 2012 ben ik als verpleegkundige bij Human Concern Be-LeeF! gaan werken. Ik had via via gehoord dat er een klinische boost behandeling gestart werd in Portugal. Ik woon in Portugal en dit leek me een geweldige warme en mooie werkplek. Ik heb gesolliciteerd en ben begonnen in de allereerste Be-LeeF! groep. Ik werk met een hecht team. Het Be-LeeF! team voelt voor mij al heel lang als mijn tweede familie. Als verpleegkundige werk je 24 uursdiensten waardoor ik in de afgelopen jaren heel veel tijd heb doorgebracht op de locatie in Portugal. Wij zijn altijd bij de groep en dus ook in hun vrije tijd waardoor je ze op een andere manier leert kennen en een ander kant ziet als tijdens de therapiesessies. Dat is voor mij een verrijking en maakt onze positie speciaal. Het Human Concern Be-leeF! programma heeft mij veel gebracht en ook ik leer iedere dag weer.

Ik vind het belangrijk dat de cliënten zich thuis voelen en zichzelf weer hervinden. Naast de intensieve therapie dagen is er ook ruimte om samen te zijn en het wat luchtiger te houden. Te ontspannen in de mooie tuin of de vele intieme plekjes die het huis biedt. Leren om weer te genieten van de mooie dingen in het leven. Ook dat hoort bij herstellen van een eetstoornis. Het groepsproces is hierbij belangrijk. Het zijn met gelijkgestemden en ErvaringsprofessionalsⓇ en de herkenning maken het veilig en dat de cliënten zich begrepen voelen.

Ellen Exterkate

Verpleegkundige

Wat ik het mooist vindt aan mijn werk? Het verschil te zien tussen hoe cliënten op dag 1 binnenkomen en hoe ze weer vertrekken. Hoe zij zich in die paar weken ontwikkeld hebben. Daarbij biedt het Human Concern Be-LeeF! programma mij als professional een mooie werkplek waarin ik ook mezelf verder kan ontwikkelen. Door de open werksfeer in het team en met cliënten leer ik als verpleegkundige veel over eetstoornissen, de medische aspecten daarvan, maar ook over mijzelf als persoon.

Be-LeeF! biedt een fijne, veilige plek aan cliënten die af willen van (eetstoornis) patronen en weer terug willen keren naar de kern van zichzelf. Doordat er veel ErvaringsprofessionalsⓇ werken die veel herkennen en tevens hun eigen ervaringen delen, merk ik dat cliënten echt bereikt kunnen worden en dat goed aangesloten wordt bij wat zij nodig hebben. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de functie en achterliggende oorzaak van de eetstoornis, want deze heeft zich niet ontwikkeld zonder reden. Helaas hoor ik regelmatig dat dit (nog) niet vanzelfsprekend is in een behandeling voor eetstoornissen.

Mary Jo Canny

House Manager

We zijn een klein dynamisch team. Elke dag ben ik gemotiveerd om aan de slag te gaan als House Manager en op die manier een bijdrage te leveren aan het Be-LeeF! programma. Ik haal veel voldoening uit mijn werk, waarbij ik de Therapeuten en cliënten ondersteun tijdens hun verblijf in Portugal. De Quinta bevindt zich in een mooie, veilige en comfortabele omgeving en biedt daarmee een thuis aan de zes weken dat cliënten bij ons verblijven. Mijn doel voor elke Be-LeeF! groep is om het verblijf van de cliënten zo speciaal en memorabel mogelijk te maken.

Er is een groot verschil in hoe cliënten op de Quinta in Portugal aankomen en hoe ze na zes weken weer vertrekken. Elke Be-LeeF! is een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op de Quinta werkt en ik ben ervan overtuigd dat onze cliënten dit ook zo beleven. Tijdens hun verblijf en therapiesessies krijgen cliënten levensveranderende handvatten, zodat zij ook thuis hun ‘reis’ kunnen vervolgen.

Stephen Eggleton

Assistent House Manager

Werken voor het Human Concern Be-LeeF! programma in Portugal geeft me een voldoenend gevoel. Hiermee kan ik deel uitmaken van het herstelproces van veel verschillende mensen die allemaal werken aan het begrijpen en herstellen van hun eetstoornis. In mijn rol ben ik in staat om iets aan het Human Concern Be-LeeF! programma toe te voegen, zelfs op manieren die vaak niet worden gezien. Dit geeft mij een bevredigend gevoel over het het werk dat ik uitvoer. Ik geloof dat het Be-LeeF! programma hoopvolle hulp biedt tijdens het herstelproces van de cliënt.

Emanuel Anunciacao

Paardentherapeut

Ik vind het bijzonder om deel uit te mogen maken van het Human Concern Be-LeeF! programma. Voor mij komen hierin een respectvolle en professionele werkomgeving samen met warmte, liefde en begrip. Dat alles op een relaxte en prachtige locatie in Portugal.
PS: en niet te vergeten, zonnig! 😉

Het is prachtig om te zien dat cliënten hun eigen essentie ontdekken of herontdekken. We zien gebroken mensen aankomen en door het programma maken ze (opnieuw) verbinding met hun innerlijke kracht en schoonheid. Voor mij is het een waar voorrecht om deel uit te maken van het levensveranderende pad van herstel

Bruno Constancio

Tuintherapeut

Als tuintherapeut heb ik door het Human Concern Be-LeeF! programma de mogelijkheid om op een veilige plek te zijn, te ontspannen en begrip te hebben voor onze aarde. Cliënten geef ik tijdens hun verblijf zaden voor een nieuwe ‘ik’, die ze kunnen planten, koesteren, verzorgen en waarvan ze de vruchten kunnen plukken.

Deelnemen aan de Human Concern Be-LeeF! programma geeft cliënten de mogelijkheid om stappen te zetten op hun weg naar herstel. Het biedt hen verlichting en een nieuwe visie over zichzelf, vanuit het hart ontdekt.

Close Menu