Skip to main content
search

Welkom bij Human Concern Be-LeeF!

Ons klinische boost programma Human Concern Be-LeeF! is per januari 2023 toegankelijk voor iedereen met een eetstoornis, zowel onze eigen cliënten, als ook externe en buitenlandse cliënten. Hieronder lees je uitgebreid informatie over onder andere het programma en de financiering. Mocht je al geïnteresseerd zijn kan je je ook meteen aanmelden voor een digitale informatiebijeenkomst waarop je we alles persoonlijk toelichten en waar je al je vragen kan stellen aan een van onze teamleden!

Jezelf weer terugvinden

‘Wil je diep van binnen heel graag beter worden, maar weet je niet hoe? Lijkt de weg naar herstel soms eindeloos en uitzichtloos? Onze jarenlange ervaring leert dat onze unieke klinische boost behandeling Human Concern Be-LeeF! een belangrijke stap is in het herstel van een eetstoornis. In ons 12 jarig bestaan hebben we inmiddels bijna 600 cliënten verdeeld over 58 groepen op weg geholpen naar duurzaam herstel. Onder begeleiding van hoogopgeleide Ervaringsprofessonials® begin je ‘de reis naar jezelf’.

Kamp je met een eetstoornis zoals Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge Eating Disorder (BED) of Niet Anderszins Omschreven (NAO) eetstoornis, dan kan de Human Concern Be-LeeF! boost behandeling een doorbraak forceren. Als onderdeel van ons programma verblijf je zes weken op onze locatie in Portugal en ga je samen met je groepsgenoten en het team de uitdaging aan om jezelf terug te vinden en de regie over je leven weer terug te pakken.

Zonder je externe en zogenaamd vertrouwde ankerpunten, kun je niet anders dan terug naar jezelf, je eigen kompas!"

Carmen Netten - Oprichtster Human Concern

Waar een wil is, is een weg

Herstellen van een eetstoornis is een proces van vallen én vooral weer opstaan! Het is een proces van doen en geloven dat het zin heeft wat je doet. Van leren van je fouten. Vertrouwen krijgen in jezelf en anderen. Daar is geloof en hoop voor nodig. En voor het nemen van al die lastige, soms best angstige stappen is kracht en moed nodig. En dus is een sterke intrinsieke motivatie iets waar je niet zonder kunt.

Herstel begint dus met doen, oefenen, leren en vertrouwen krijgen. Geloven dat herstel bestaat en dat jij dat kunt bewerkstelligen. Dat is helaas soms iets wat mensen kwijt zijn geraakt in hun meer of minder lange zoektocht naar herstel. Soms lijkt herstel zo ver weg dat je nooit meer denkt beter te kunnen worden en dan geef je het op. Of je draait in je eigen cirkels rond, omdat je niet weet wat je gevangen houdt.

Het Human Concern Be-LeeF! programma is speciaal ontworpen om een doorbraak te forceren in je herstel. Van waaruit je weer hoop krijgt dat herstel mogelijk is. Waarbij je gaat oefenen met alles wat eng is en waarvan je niet meer gelooft dat je het kunt of aankan. Om daarmee je zelfvertrouwen een boost te geven zodat je na de behandeling anders naar jezelf, anderen en vooral je eetstoornis kan kijken.’

Carmen Netten – Oprichtster Human Concern

Veilig kunnen oefenen, vallen én opstaan

En waar dit alles kan beginnen is op een plek waar veiligheid het allerbelangrijkste is. Waar je je thuis en gezien voelt. Dat is namelijk dé basis van het durven, doen en kunnen leren. Je wordt in dit intensieve proces begeleid door een team van zeer deskundige Ervaringsprofessionals® en andere eetstoornis specialisten. Die niet alleen hun eigen eetstoornis hebben overwonnen, maar ook honderden andere cliënten hebben zien herstellen. Waarin ze vooral keer op keer de mooie mensen achter de eetstoornis hebben mogen ontmoeten en zien ontluiken. Zij weten als geen ander hoe het is om gevangen te zitten in een eetstoornis en hoe onmogelijk het soms lijkt om daaruit te ontsnappen. Hoe je niet kunt uitleggen wat je voelt, wat je wilt… eigenlijk wie je bent. Doordat je Ervaringsprofessionals® hun eigen ervaring open en transparant inzetten, zul jij meer jezelf kunnen zijn. Zul je minder schaamte voelen, je sneller open stellen en meteen meer vertrouwen en hoop ervaren.

Leer varen op je eigen kompas

Wat zijn de behandeldoelen?

Doelen van het Human Concern Be-LeeF! programma zijn onder andere:

  • Inzicht krijgen in de manier waarop en waarom je de eetstoornis inzet (de zogenaamde functies van je eetstoornis);
  • Aanleren van alternatieve manieren om met problemen, behoeften en emoties om te gaan;
  • Onderzoeken van je eigen identiteit (wie ben ik, wat wil ik, wat wil ik niet);
  • Je verhouden tot andere mensen, oefenen met sociale contacten, interactie, assertiviteit, grenzen, verbinden;
  • Verkennen van wensen en verlangens ten aanzien van school, werk en in relatie tot belangrijke naastbetrokkenen;
  • Normaliseren van het eetpatroon;
  • Corrigeren van gedachten met betrekking tot voeding en gewicht.
Close Menu