• Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.
human-concern-gevolgen-van-binge-eating-disorder

Behandeling Binge Eating Disorder

Human Concern biedt hoogspecialistische behandeling van eetbuistoornis. Wij bieden ambulante behandeling voor Binge Eating Disorder in de vorm van therapie. We matchen de juiste therapeut aan jou op basis van je persoonlijkheid en situatie. Vaak heeft de therapeut die jou behandelt zelf ook Binge Eating Disorder gehad, of in ieder geval een eetstoornis. De Therapeut is dus ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen, maar heeft daarnaast ook een GGZ-opleiding afgerond. Deze unieke combinatie van kennis en ervaring helpt jou in de weg naar herstel. Je hoeft je bij ons nergens voor te schamen, want onze therapeuten weten wat je hebt meegemaakt. Tijdens de therapie voor Binge Eating Disorder zal, naast het bestrijden van de symptomen, vooral worden gekeken naar de achterliggende problematiek. Je zal meestal één keer per week een gesprek hebben met je therapeut op één van onze behandellocaties in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Utrecht of Zwolle. Naast het bezoek aan je Therapeut zetten wij, indien nodig, andere professionals in om jou te helpen, zoals een Diëtist, Systeemtherapeut, Psychiater of Arts.

human-concern-gevolgen-van-nao

Gevolgen van Binge Eating Disorder

Binge Eating Disorder heeft zowel lichamelijke als psychosociale gevolgen. Een voorbeeld van een gevolg van eetbuistoornis is het terechtkomen in een sociaal isolement, omdat je je schaamt voor je eetbuien en je tijdens eetbuien de neiging hebt om je terug te trekken.

 

Herstellen van een eetbuistoornis

Bij Human Concern weten we uit ervaring dat herstel voor jou mogelijk is. In al onze therapieën staan het herstellen en vasthouden van autonomie en het afbouwen van problematisch eetgedrag centraal. De weg naar een normaal eetpatroon is niet voor iedereen hetzelfde, bij de een zal het langer duren dan bij de ander. Die tijd nemen we bij Human Concern.