• Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.
human-concern-wat-is-binge-eating-disorder

Hoe krijg je Binge Eating Disorder?

Het ontwikkelen van de eetstoornis Binge Eating Disorder gebeurt niet van de ene op de andere dag en bovendien is er vaak veel meer aan de hand dan alleen het ‘weg-eten’ van frustraties. Meerdere factoren kunnen namelijk een rol spelen zoals ‘aanleg’ in de persoonlijkheid, opvoeding, negatieve ervaringen, cultuur en media. Vaak is het een ingrijpende gebeurtenis, die er vervolgens voor zorgt dat de eetbuistoornis zich verder ontwikkelt.

human-concern-wat-is-binge-eating-disorder

Wat is een eetbui?

De eetbuien die de Binge Eating Disorder karakteriseren zijn onbeheersbare eetmomenten waarbij je in korte tijd grote hoeveelheden (vaak calorierijk) voedsel eet. Lijd je aan Binge Eating Disorder, dan heb je het gevoel dat je geen controle over deze eetbuien hebt. Na afloop van zo’n eetbui zal je je vaak schamen en walg je misschien zelfs van jezelf en wat je hebt gedaan.

Bij Binge Eating Disorder hebben de eetbuien vaak een grote impact op je dagelijks leven. Het ene moment ben je bijvoorbeeld bezig om eetbuien te voorkomen, terwijl je op het andere moment de controle verliest en juist voorwaarden aan het creëren bent om een eetbui te kunnen hebben. Dit kost je veel energie en tijd en bovendien heeft al het eten ook financiële gevolgen.