• Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.
human-concern-onstaan

Anderen helpen te genezen

Bij Human Concern werken we al jaren met zogenaamde Ervaringsprofessionals. Hierbij wordt vakkennis gecombineerd met het actief en doelgericht inzetten van de eigen ervaring. Ervaringsprofessionals zijn GGZ-professionals, zoals psychologen, vaktherapeuten, orthopedagogen of GGZ-agogen die zelf hersteld zijn van een eetstoornis of, zij het in mindere mate, een vergelijkbare complexe levenservaring hebben doorleefd.

Inmiddels is het wetenschappelijk bewezen dat het werken met Ervaringsprofessionals van doorslaggevend belang is. Cliënten geven aan zich begrepen, (h)erkend en veilig te voelen bij een therapeut die de eetstoornis van binnenuit kent. De benodigde ‘klik’ is er meteen. Hierdoor durven ze zich (eerder) open te stellen en de weg naar herstel in te slaan.

human-concern-onstaan

Gespecialiseerde GGZ-instelling

Met gemiddeld 800-900 cliënten in behandeling en gemiddeld 150 medewerkers in dienst zijn wij de grootste gespecialiseerde GGZ-instelling voor eetstoornissen in Nederland.

De hoofdlocatie van Human Concern is gevestigd in Amsterdam. Cliënten uit de regio Amsterdam kunnen hier terecht voor hun behandeling en alle ondersteunende diensten zijn hier gehuisvest.

In Nederland heeft Human Concern nog vijf locaties:
 Nijmegen
 Zwolle
 Tilburg
 Den Haag
 Bilthoven (Utrecht)