• Er zijn geen suggesties want het zoekveld is leeg.
human-concern-behandeling-boulimia-nervosa

Hulp bij boulimia nervosa

Stichting Human Concern – Centrum voor eetstoornissen biedt hulp bij álle eetstoornissen zoals boulimia nervosa. Bij onze behandelingen ligt de focus niet alleen op symptoombestrijding maar ook op het verkrijgen van de functies van de eetstoornis. We kijken naar welk gedrag en welke overtuigingen jou belemmeren. Oorzaak en gevolg kun je niet los van elkaar zien: als je niet werkt aan een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en meer autonomie, zul je niet de kracht vinden om je eetpatroon aan te passen. Als je een eetstoornis hebt is de stap naar hulp groot, weten wij uit eigen ervaring. Je gaat iets ouds en vertrouwds vervangen voor iets nieuws en onbekends. Dit is een intensief proces, dat inzicht geeft en verrijkend is en je leidt naar de weg van herstel.

Wij bieden ambulante therapie, groepstherapie en online therapie voor eetstoornissen. Bij de behandeling voor boulimia bij Human Concern worden ook je naastbetrokkenen ondersteund, want een eetstoornis heb je nooit alleen.

human-concern-behandeling-boulimia-nervosa

Ervaringsdeskundigen in eetstoornissen

Bij de behandeling van boulimia werken wij met Therapeuten die ervaringsdeskundig zijn in eetstoornissen. Bij Human Concern noemen wij dit Ervaringsprofessionals®, dit zijn GGZ-professionals, zoals psychologen, Vaktherapeuten, Orthopedagogen of GGZ-agogen die zelf hersteld zijn van een eetstoornis of een vergelijkbare complexe levenservaring hebben doorleefd. Deze ervaringsdeskundigheid zetten zij in tijdens de therapie van je eetstoornis. Deze ervaringskennis is heel welkom, want als je midden in je eetstoornis zit en je weinig hoop op herstel koestert, is een Ervaringsprofessional® het bewijs dat genezen van boulimia mogelijk is.