Onze Specialisten

Bij Human Concern werken we in een multidisciplinair team van Psychiaters, Artsen, Klinisch Psychologen, Psychotherapeuten, GZ-psychologen, Systeemtherapeuten, Diëtisten en Werkbegeleiders. Hieronder stelt het team van specialisten zich graag aan je voor.

Filter op locatie:
Manager Behandelzaken/ Regiebehandelaar van Human Concern Ravian Veenstra

Drs. Ravian Veenstra

Manager Behandelzaken/ Regiebehandelaar

Mijn naam is Ravian Veenstra, sinds september 2014 werkzaam als regiebehandelaar bij Human Concern. Van origine gespecialiseerd in kind en jeugd vanwege mijn interesse in vroegkinderlijke ontwikkeling en later mijn belangstelling voor de gehechtheidsrelatie tussen ouder en kind en de systemische dynamiek.
Ik ben bij Human Concern komen werken vanwege de visie op zorg, of hoe zorg/behandeling gegeven zou moeten worden. Mijn eerdere kennis en ervaring kan ik dan ook heel goed toepassen in de zoektocht op weg naar een duurzaam herstel samen met cliënten en medebehandelaren waarin ik zelf tegelijkertijd ook kan en mag leren.
Arts van Human Concern Melissa Kampman

Melissa Kampman

Arts

Mijn naam is Melissa Kampman en ik werk bij Human Concern op locatie Amsterdam als arts. In 2018 heb ik mijn opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden afgerond. Gedurende mijn opleiding wekte zowel de somatiek als de psychiatrie mijn belangstelling. Deze twee aspecten vond ik in combinatie terug bij Human Concern. En hoewel ik zelf geen eetstoornis heb gehad, denk ik dat een behandeling op maat waarbij het onderliggende probleem uitgediept wordt en je ervaringen met elkaar deelt, de meest effectieve behandeling voor de lange termijn is. Dat is waarom werken bij Human Concern mij ook aanspreekt. Als somatisch arts hoop ik samen met jou en de rest van het behandelteam toe te werken naar herstel en je lichamelijke gezondheid te waarborgen.
Arts van Human Concern Cindy Goos

Cindy Goos

Arts

Cindy is Arts bij Human Concern.
Arts van Human Concern Magda de Groot

Magda de Groot

Arts

Magda is Arts bij Human Concern.
Systeemtherapeut van Human Concern Corien Boers

Corine Boers

Systeemtherapeut

Ik ben Corien Boers en werk als systeemtherapeut bij Human Concern. In mijn werk ontmoet ik gezinnen in hun kracht en kwetsbaarheid, zoals ze ook mij daarin zullen ontmoeten. Hierin gezamenlijk sparren, uitdagen, doorzetten en de kracht vergroten, maakt elk gesprek boeiend en mijn vak het mooiste dat ik kan bedenken.
Systeemtherapeut Liesbeth Mulder van Human Concern

Liesbeth Mulder

Systeemtherapeut

Regiebehandelaar Rianne Jansen van Human Concern

Rianne Jansen

Regiebehandelaar (GZ-Psycholoog)

Als Regiebehandelaar ben ik eindverantwoordelijk voor de hulpverlening die wij jou als cliënt bieden. Van oorsprong ben ik orthopedagoog/GZ-psycholoog en heb ik ruim 22 jaar als behandelcoördinator voor 2-21 jarige kinderen/jongeren gewerkt die door doofheid/slechthorendheid of een taalstoornis een ernstig communicatieprobleem hebben. Een mooie populatie kinderen en jongeren die met hun beperkingen in communicatie tóch altijd op hun manier proberen te laten zien wie ze zijn en waar ze behoefte aan hebben. Samen met andere professionals puzzelen naar de betekenis van de boodschap van ieder kind of jongere, heb ik altijd met veel plezier en overtuiging gedaan. Ik zie hier een parallel met eetstoornissen: een eetstoornis is ook een ‘verpakking’ van jouw boodschap. Samen met (Ervarings)professionals én in verbinding met jou zoeken naar wat de eetstoornis over jou zegt en wat je eigenlijk zou willen, zie ik als een belangrijk stuk werk dat bijdraagt aan jouw herstel. Op zoek naar wie je bent, met oog voor jouw kwetsbaarheden én het verder versterken van je krachten. Graag leer ik je kennen!
Regiebehandelaar van Human Concern Marloes de Boer

Marloes de Boer

Regiebehandelaar

Mijn naam is Marloes de Boer, ik ben orthopedagoog en GZ-psycholoog en ik werk sinds november 2019 voor Human Concern. Voor mij een ommezwaai in mijn loopbaan omdat ik tot dit moment gewerkt heb met kinderen en jeugdigen (0-21 jaar) en hun ouders. Ik heb hierin diverse settings gezien (van justitieel tot een medisch kinderdagverblijf) en heb me de laatste jaren vooral ontwikkeld als traumatherapeut.

Bij Human Concern ben ik Regiebehandelaar. Dit betekent dat ik wat meer op afstand de behandelprocessen van cliënten volg en hierin meedenk. Ik verwacht dat de ervaring die ik heb opgedaan met kinderen me goed van pas komt binnen Human Concern omdat problemen die ernstig belemmerend zijn in je latere leven toch vaak een voedingsbodem hebben gehad in je jeugd. Ik vind het dan ook een grote uitdaging en meer nog een dankbare ‘taak’ dat we als behandelteam mogen proberen samen met cliënten te kijken naar wat zij nu wérkelijk nodig hebben om te kunnen komen tot de groei die ze zelf zo graag willen doormaken. In mijn ideale wereld ervaart iedereen dat hij of zij ok is zoals hij is, mooi met alles erop en eraan. Als je dit werkelijk kunt ervaren geeft het je alle ruimte om te kunnen zijn wie je bent en op die manier ben je waardevol, wij allen op onze eigen manier. En dat gun ik iedereen.

Je bent zo mooi anders dan ik
Natuurlijk niet meer of minder maar
Zo mooi anders
Ik zou je nooit anders dan anders willen
(Hans Andreus)

Diëtist van Human Concern Esther van Strijp

Esther van Strijp

Diëtist

Ik ben Esther en ben geboren in 1985. Gefascineerd ben ik van de psychologie van het eetgedrag. Al sinds mijn tienerjaren was mijn wens en doel te werken met mensen met een eetstoornis. Om dit te verwezenlijken startte ik met de studie psychologie (UvT), maar na twee jaar besloot ik de weg van de studie voeding en diëtetiek (HAN) in te slaan om mijn kennis over voeding en eetgedrag te vergroten. Ik heb vijf jaar gewerkt bij een obesitas kliniek. Ik behandelde en begeleidde cliënten met obesitas en bijbehorende, vaak ernstige, eetproblematiek. Heel mooi vind ik het mensen te begeleiden in de zoektocht naar rust, tevredenheid en vertrouwen in eigen kunnen en het verkrijgen en handhaven van een gezond eetgedrag. Hierbij zijn gezonde gedachten over eten en luisteren naar signalen van het lichaam de basis.

In mijn tienerjaren had ik er veel last van dat ik mijn emoties niet goed kon uiten. Ik voelde faalangst en perfectionisme, ik voelde me vaak niet goed of niet leuk genoeg en wrong me in bochten het anderen naar de zin te maken. Ook had ik het gevoel dat ik er alleen voor stond, omdat ik me niet goed durfde te uiten uit angst voor afwijzing. Ik had eetbuien om de druk, stress en onzekerheid die ik constant voelde af te laten vloeien. Toen ik ongeveer tien kilo aan was gekomen besloot ik af te gaan vallen. De eerste periode was dat door crash diëten te volgen, me aan te melden bij de Weight Watchers en ook door in behandeling te gaan bij een diëtist. Na verloop van tijd kon ik de diëten niet meer volhouden door grotere eetdrang vanwege het verdriet en de onmacht rondom het overlijden van mijn vader. Ik besloot mijn eigen weg te gaan: ik verviel in de cirkel van eetbuien en allerlei vormen van compenseren, afgewisseld met perioden dat ik normaal at en ik me ‘genezen’ voelde. Ik ben ambulant begeleid door een psycholoog en diëtist van een GGZ. Eigenlijk was ik toen nog helemaal niet toe aan behandeling, maar ik heb wel geleerd waar de eetstoornis vandaan kwam en me te uiten. Een tijd na de behandeling is het echte herstel pas begonnen. Ik was er klaar voor omdat ik veel last kreeg van mijn gedrag en besefte hoe weinig ik genoot van de dingen die ik deed. Ik heb andere vormen van emotie regulatie ontdekt, waar ik veel meer steun uit haalde dan uit eten, niet-eten of extreem sporten. Ik ben gestopt met ‘moeten’ en begonnen met ‘willen’. Steeds meer gaan accepteren wie ik was, zonder steeds mijn ‘mindere eigenschappen’ te moeten aanpassen. Ik heb veel geschreven, veel gepraat en ik heb veel rust en energie uit de natuur gehaald. Tegenwoordig, als ik druk en stress ervaar, praat ik er uitgebreid over en ga ik met mijn paard de natuur in. Ik geniet van eten, maar zie het niet meer als steun of uitlaatklep.

Graag help ik je in te spelen op de signalen van je lichaam, gedachten over voeding te verlichten, te zoeken welke behoeften je nu echt hebt en te ontdekken welk eetpatroon bij jou past. Durf te ervaren en te leren.

Diëtist van Human Concern Diana Eijpe

Diana Eijpe

Diëtist

Ik ben Diana Eijpe en werk als diëtist op locatie Amsterdam bij Human Concern. Liever zeg ik dat ik de voedingsbegeleiding doe bij Human Concern. Vanaf mijn opleiding diëtetiek heb ik 23 jaar binnen de GGZ gewerkt waarbij ik ook cliënten met eetstoornissen heb begeleid. Tijdens de eerste jaren van mijn werk was er een eetstoorniskliniek op het terrein. Na de GGZ heb ik bij de obesitaskliniek gewerkt waarbij ik tot de ontdekking kwam dat ik groepsbegeleiding erg leuk vind om te doen. De laatste zes jaar heb ik in een academisch ziekenhuis gewerkt met patiënten met diabetes. Daarbij speelt eten een grote rol en komen ook eetstoornissen voor.

Ik heb zelf geen eetstoornis gehad waarvoor ik ben behandeld maar heb wel een vreemde relatie met eten gehad, zo heb ik een hele tijd heel weinig gegeten tijdens mijn tijd op de middelbare school. In de periode van op mezelf wonen heb ik last gehad van eetbuien. Tijdens mijn periode van zelfontwikkeling heb ik mijn werkelijke behoeftes kunnen ontdekken en heb geleerd meer vanuit mijn gevoel te leven en niet alleen vanuit mijn hoofd.

De visie van Human Concern spreekt mij aan en ik vind het fijn dat ik ondersteunend aan het proces van persoonlijke ontwikkeling mag werken. Cliënten leren wat een normaal en gezond eetpatroon is waarin ruimte is voor variatie, smaak etc. Kortom dat eten geen gedoe hoeft te zijn maar er gewoon bij hoort en lekker mag zijn.

Diëtist José Groot van Human Concern

José Groot

Diëtist

Diëtist van Human Concern Wendela van Aalst

Wendela van Aalst

Diëtist

Mijn naam is Wendela van Aalst en ik ben in 2002 afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Diëtetiek van de Haagse Hogeschool. Als Voedingsbegeleider heb ik in verschillende settings gewerkt met mensen met een eetstoornis zoals in een eetstoornissenkliniek, obesitaskliniek, de thuiszorg en in mijn eigen praktijk. Ook heb ik als puber geworsteld met eten.

Bij beide ervaringen ben ik me er sterk van doordrongen dat intrinsieke motivatie een grote bijdrage levert aan het herstel. Ik vind motivatie en eetgedrag zeer interessant. Daarom heb ik diverse scholingen gevolgd in motivatie (zoals Motivational Interviewing), gedragsverandering, eetgedrag en Toegepaste Psychologie gestudeerd.

Als Voedingsbegeleider zal ik regelmatig je motivatie bespreken om je interne vuurtje (dat soms nog maar een rookpluimpje is) brandend te houden en groter te maken zodat het contact met je gezonde deel steeds sterker wordt. Zodat je, hoe eng en moeilijk ook, stappen maakt in je herstel door middel van uitbreiding/ aanpassing van je eetpatroon en te leren luisteren en te gaan vertrouwen op lichaamssignalen zoals honger en verzadiging. Ook zal ik met je onderzoeken wat je belemmeringen hierin nog zijn en wat daarvoor nodig is om deze kleiner te maken.

Mijn werkwijze kenmerkt zich in: betrokkenheid, gelijkwaardigheid, vertrouwen, samenwerken, openheid en eerlijkheid, kritische vragen, concrete afspraken, motivatie.

Ik vind het mooi om, samen met de andere disciplines van Human Concern, een bijdrage te kunnen leveren aan een gelukkiger, gezonder en vrijer leven. In balans met je eten, lichaam en met jezelf. Vrij van de eetstoornis, vrij om je dromen waar te maken welke door de eetstoornis werden belemmerd.

Drs. Simone Lenssen

Klinisch Psycholoog(Regiebehandelaar)/Systeemtherapeut

Ik ben Simone Lenssen en sinds 1 juli 2014 heb ik de reguliere jeugd-GGZ vaarwel gezegd. Ik heb daar vanaf 1992 met heel mijn hart gewerkt en er mijn sporen verdiend als orthopedagoog, kinder- en jeugdpsychotherapeut, klinisch psycholoog en gezinstherapeut. Ik heb in die hoedanigheid met heel veel verschillende kinderen en jongeren en hun ouders een eindje mee kunnen en mogen lopen waarvoor ik hen zeer dankbaar ben. Ze hebben mij het vak geleerd. Ik heb zelf nooit een eetstoornis gehad, maar draag uiteraard wel als mens mijn bagage bij me. Mijn expertise en (des)kundigheid als vakvrouw steeds meer gaan koppelen aan mijn bagage als mens en daarin nog rijker in mijn vak gaan staan dan ik tot nu toe heb gestaan, dáárin ligt voor mij de uitdaging in mijn werken bij Human Concern. En geloof me. Ik leer dagelijks in mijn werken bij Human Concern als het gaat om dit groeiproces, niet alleen van de cliënten maar ook van mijn collega's. En niet alleen van mijn collega-therapeuten maar ook van de andere medewerkers in de organisatie die Human Concern inmiddels geworden is als professionele instelling. Bij Human Concern ben ik vooral systeemtherapeut en ligt mijn focus op het optimaal bewerken van relaties van cliënten met een eetstoornis met mensen die hen dierbaar zijn, ten behoeve van duurzaam herstel. Hierbij ga ik ervan uit dat elke relatie en dus ook die tussen mensen die dierbaar voor elkaar zijn kwetsbare en krachtige kanten heeft. Die krachten en kwetsbaarheden zijn dan ook aanwezig daar waar een eetstoornis bestaat. Voor de naastbetrokkenen van cliënten is het meestal een enorme uitdaging om te kijken naar de eigen kwetsbare en krachtige kanten. Ook is het niet altijd gemakkelijk naar de functie te kijken van de eetstoornis in die krachten en kwetsbaarheden van de verbinding met de naastbetrokkene met de eetstoornis. Mijn uitdaging bestaat in het gezamenlijk exploreren van die onderlinge verbindingen in hun krachten en kwetsbaarheden. Daar waar dat lukt geeft dit in een relatie met een naastbetrokkene een sterke toegevoegde waarde voor een ieders ontwikkeling en een positieve en krachtig impuls aan de onderlinge verbindingen. Dit heeft vervolgens weer een grote toegevoegde waarde voor degene die dan beter duurzaam kan genezen van een eetstoornis.
Systeemtherapeut van Human Concern Mirjam Frank

Mirjam Frank

Systeemtherapeut

Mirjam Frank is Systeemtherapeut bij Human Concern in Nijmegen.
Diëtist Patricia van Buuren van Human Concern

Patricia van Buuren

Diëtist

Mijn naam is Patricia van Buuren en ik werk als diëtist bij Human Concern in Amsterdam. Tot 2014 was ik in de eerste lijn werkzaam met als specialisatie het begeleiden van jongeren met eetstoornissen waarbij ik nauw samenwerkte met de GGZ en het ziekenhuis. Sinds vorig jaar werk ik als diëtist bij Novarum en heb ik nog meer gemerkt hoe ingrijpend een eetstoornis kan zijn in iemands leven en dat van zijn omgeving. Ik heb zelf geen eetstoornis gehad maar heb als tiener wel een vreemde omgang met eten gehad. De opgedane kennis, mijn werkervaringen en persoonlijke ervaringen wil ik dan ook graag delen tijdens de voedingsbegeleiding. Mijn insteek is om met jou te kijken hoe je haalbare stappen kunt zetten in het opbouwen van een gezond voedingspatroon wat bij jou past.

Roeland van Peer

Systeemtherapeut

Gosia Hooijer

Psychiater

Psychiater van Human Concern Doreen Attu

Doreen Attu

Psychiater

Ik ben Doreen Attu, psychiater, werkzaam bij Human Concern Amsterdam. Mijn opleiding Geneeskunde heb ik afgerond in 2005, waarna ik mij heb gespecialiseerd tot psychiater. Een prachtig vak waarbij de mens in zijn totaliteit wordt gezien, waarin er echt contact is en mensen zonder angst voor veroordeling kunnen spreken over alle facetten van hun leven, met name over moeilijke, pijnlijke en ingrijpende ervaringen. Zo maakte ik kennis met het vak psychiatrie als co-assistent gedurende mijn opleiding tot arts en zo wil ik mijn vak uitoefenen.

Na een periode in een land te hebben gewerkt met weinig professionals en waar weinig middelen ter beschikking stonden heb ik geleerd dat, ongeacht het onderliggend lijden, het contact één van de belangrijkste middelen is dat je als psychiater/hulpverlener hebt. Helaas is er, als gevolg van de bezuinigingen, binnen de GGZ weinig overeind gebleven van dit gedachtegoed. Keer op keer werd ik geconfronteerd met productie draaien en weinig tijd voor contact en verdieping met als gevolg een voor mij teleurstellend resultaat en weinig voldoening in mijn vak. Ik heb ervoor gekozen om bij Human Concern te werken, omdat Human Concern naar mijn idee wel oog heeft voor het belang van goed contact en juist vanuit dat contact zijn behandelingen inzet. Een visie waarin ik mij helemaal kan vinden.

Diëtist van Human Concern Claudia Heinsma

Claudia Heinsma

Diëtist

Sandahl Kortekaas

Diëtist

Ariandra Vermaas

Systeemtherapeut

Ik ben Ariandra en ik werk als Systeemtherapeut bij Human Concern, locatie Den Haag. Ik ben opgeleid tot (forensisch) orthopedagoog en in die hoedanigheid heb ik gewerkt binnen de (residentiële) jeugdzorg en de specialistische GGZ. In het werken met jongeren bleek het betrekken van het gezin te leiden tot een beter en vooral bestendiger resultaat. Als gezinsleden elkaar beter begrijpen en ondersteunen, wordt het risico op verergering of terugkeer van het probleem kleiner. Gaandeweg leerde ik dat dit ook geldt voor volwassenen in relatie tot hun gezin van herkomst. Zodoende ben ik gestart met de opleiding tot systeemtherapeut met specialisaties in relatie- en gezinstherapie. Om me meer op deze visie te kunnen richten heb ik het (gedwongen) kader van jeugdzorg vaarwel gezegd en ben ik bij Human Concern met open armen ontvangen. Bij Human Concern is er ruimte om binnen het (kern)gezin en de partnerrelatie te verbinden, te herstellen en te verdiepen. Daarbij help ik jullie graag!

Anita Wortel

Regiebehandelaar

Anita Wortel is Regiebehandelaar bij Human Concern op onze locatie in Amsterdam.

Geert Smit

Arts

Mijn naam is Geert Smit en ik ben als arts verbonden aan Human Concern, vestiging Zwolle, sinds oktober 2020. Het grootste deel van mijn werkend leven ben ik huisarts geweest, en zowel in mijn werk als privé ben ik regelmatig mensen met eetstoornissen tegengekomen.

Na jarenlang een drukke huisartspraktijk gedraaid te hebben, wilde ik me wat intensiever met een specifieker onderwerp bezighouden. Daarom zag ik mezelf onmiddellijk de kans grijpen toen daar bij Human Concern Zwolle de mogelijkheid toe geboden werd.

Zowel het contact met cliënten en therapeuten als de diepgaande kennis die ik kan vergaren op het gebied van eetstoornissen, maken dat ik me bij Human Concern thuis voel.

Ik zie het als mijn taak binnen Human Concern om, in nauwe samenwerking met de therapeuten en andere specialisten, jouw lichamelijke gezondheid te bewaken, te bevorderen, en je daarin ook te adviseren en wegwijs te maken. Je staat er niet alleen voor!

Aarti Sarabdjitsingh

Systeemtherapeut

Aarti Sarabdjitsingh is Systeemtherapeut bij Human Concern op onze locatie in Amsterdam.

Ariana Groenendijk

Systeemtherapeut

Hallo, mijn naam is Ariana Groenendijk.
Ik ben opgeleid tot orthopedagoog en systeemtherapeut en werk binnen Human Concern op de locatie in Zwolle als systeemtherapeut. Ik geloof dat de belangrijkste relatie die je in het leven hebt, de relatie met jezelf is. Dat jij het jezelf goed mag laten gaan. Helaas gaat dit niet altijd vanzelf. De relaties die we hebben met de mensen om ons heen zijn van invloed op hoe we onszelf zien, hoe we over onszelf denken en op wat we laten zien. Dit kan heel helpend zijn, maar ook belemmerend. In mijn rol als systeemtherapeut onderzoek ik graag samen met je hoe je helemaal je sprankelende zelf kunt zijn, en verbondenheid ervaart met de voor jou belangrijke mensen.
Dit past ook bij de visie van Human Concern. Je hebt een eetstoornis, die ben je niet. Je bent perfect zoals je bent, met alles wat er is en met alles wat er soms niet is. Dit kunnen zien en leren omarmen is een proces waar ik graag een steentje aan bijdraag.

Guus Jongen

Regiebehandelaar

Guus Jongen is Regiebehandelaar bij Human Concern op onze locatie in Bilthoven.
Systeemtherapeut van Human Concern Jacqueline Bult

Jacqueline Bult

Systeemtherapeut

Jacqueline Bult is Systeemtherapeut bij Human Concern op onze locatie in Zwolle.
Arts van Human Concern Jean Pierre van der Pol

Jean Pierre van der Pol

Arts

Mijn naam is Jean Pierre van der Pol, huisarts en sinds april 2021 eveneens twee dagen somatisch arts bij Human Concern in Tilburg.

Mijn interesse voor eetstoornissen is gevoed door de ervaringen die ik heb mogen opdoen in de praktijk in de afgelopen 38 jaar. Ik hoop op somatisch gebied een bijdrage te mogen leveren aan het zo volledig mogelijk herstel van onze cliënten.

Shiaraz Choudhry

Psychiater

Shiaraz Choudhry is Psychiater bij Human Concern op onze locatie in Tilburg.
Diëtist van Human Concern Welmoed Dijkstra

Welmoed Dijkstra

Diëtist

Welmoed Dijkstra is Diëtist bij Human Concern op onze locatie in Zwolle.

Johanneke Rota

Systeemtherapeut

Johanneke Rota is Systeemtherapeut bij Human Concern op onze locatie in Zwolle.
Psychiater van Human Concern Erdem Yaktemur

Erdem Yaktemur

Psychiater

Ik ben Erdem Yaktemur.

Ik heb een Turkse afkomst en behoor tot de tweede generatie Turkse Nederlanders.
Sinds 2012 ben ik werkzaam als psychiater, na behalen van mijn psychiatrie opleiding op de UMC St. Radboud te Nijmegen. Ik ben tevens in 2001 afgestudeerd als basispsycholoog en heb enkele jaren gewerkt in deze functie. Ik heb daarna mijn tweede studie geneeskunde voortgezet en deze in 2007 afgerond. Sinds vele jaren ben ik tevens werkzaam in regio Nijmegen. Onder anderen bij mijn eigen praktijk voor psychiatrie en psychotherapie, maar ook als consulterende psychiater bij Ergratis en als zorgmanager bij i-psy Gelderland. Mijn interesse is grotendeels gelegen in de interculturele psychiatrie en systeemtherapie. Tevens ben ik getraind in EMDR en ACT.

Mijn interesse in diversiteit heeft me uiteindelijk ook gebracht bij Human Concern. Qua aard ben ik iemand die uitdagingen niet uit de weg gaat. Eetstoornissen was voor mij een redelijk onbekend terrein. In mijn dagelijkse praktijkvoering kom ik het nauwelijks tegen, dan wel worden de patiënten met een eetstoornis regelmatig doorverwezen voor zorg op maat. Ik zou mede hierdoor graag mij verder willen verdiepen in deze specifieke tak van psychiatrie. Verder ben ik erg onder de indruk rondom het verhaal van het ontstaan van Human Concern en het werkconcept waarbij voornamelijk ervaringsdeskundigen de hoofdrol spelen. Belang van inzet van ervaringsdeskundigen binnen de psychiatrie lijkt mijn inziens van grote waarde en tevens erg bijdragend. Daarom ben ik erg blij om deel te mogen nemen aan een team die mij hierin verder kan bijleren en inspireren. Uiteindelijk ben ik tevens iemand die graag zijn steentje wil bijdragen als zorgmedewerker voor de samenleving en juist voor die mensen die deze hulp het hardst nodig hebben. Het is mijn missie om als psychiater de kracht bij ieder persoon zichtbaar te maken, zodat zij ook weer hun bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Ik heb er zin in!

Regiebehandelaar van Human Concern Inge Linskens

Inge Linskens

Regiebehandelaar

Mijn titel is GZ-psycholoog maar vooral ben ik Inge. Ik werk in mijn eigen praktijk en ik voel me een geluksvogel dat ik daarnaast mag werken binnen Human Concern. Omdat de visie mij zo vanzelfsprekend aanvoelt kan ik meteen mezelf zijn in mijn werk. Dat is wat ik als persoon nodig heb maar zeker ook vind ik dat jij in je proces bij ons daar recht op hebt. Ik voel me trots dat ik jou mag ontmoeten op jouw pad, dat ik mijn vakkennis en ervaringsprofessionaliteit kan inbrengen en met je mee mag leren. Vanuit mijn rol als regiebehandelaar doe ik dat vanaf een bepaalde afstand, al zien we elkaar gelukkig wel regelmatig. Ik zal mijn best doen toch dichtbij te zijn en ik nodig je uit om jezelf te laten zien en te zijn. `waar mensen elkaar raken daar kan iets moois ontstaan`.

Lange tijd kon ik me bij mezelf niet echt thuis voelen. Mijn eetstoornis was jarenlang mijn trouwe vriend en vijand tegelijk, mijn houvast, mijn 'addiction to a losing game'. Mijn bescherming, mijn gewoonte, mijn geborgenheid, mijn geheim. Ik redde me altijd wel aardig maar steeds meer zag ik in hoe veel geluksmomentjes mijn eetstoornis ook opat. Mijn eetstoornis was mijn mechanisme, mijn vermijder en alle ruimte die ik mezelf niet gaf. Ik heb kunnen leren wie ik ben en kan zijn en dat zonder Boulimia.
Ik gun jou dat je mag gaan voelen wat het leven is als jij jezelf leert kennen en je bij Human Concern aan de slag mag. Mijn persoonlijke ervaring is dat therapie geen gemakkelijk avontuur is maar toch het meest waardevolle cadeau aan jezelf.

Mieke de Jong

Regiebehandelaar

Mijn naam is Mieke de Jong en ik werk als klinisch psycholoog/ Regiebehandelaar bij Human Concern. Na een tijdje weg te zijn geweest ben ik nu toch weer terug. Ik werk hier heel graag vanwege de fijne sfeer en mooie missie.

In mijn werk hou ik van variatie en nieuwe dingen en daardoor heb ik over de jaren veel verschillende mooie banen gehad als psycholoog. Dit maakt dat ik met een brede blik kan kijken. Mijn stijl kenmerkt zich verder door warmte, sensitiviteit, humor en doortastendheid.

Daarnaast ben ik moeder van twee hele mooie meiden met wie ik graag de wereld ontdek. En dat sluit aan bij iets waar ik erg gelukkig van word, namelijk in een vliegtuig stappen op weg naar nieuwe plekken.

Michiel Schipper

Systeemtherapeut

Mijn naam is Michiel Schipper, ik ben 60 jaar en heb mij de afgelopen vijf jaar opgeleid als systeemtherapeut nadat ik al vanaf 1988 werkzaam ben binnen de G.G.Z. Mijn formele opleiding betreft een universitaire studie criminologie aangevuld met praktische opleidingen als Basis-verpleegkundige en sociaal psychiatrisch verpleegkundige. Sinds april 2021 heb ik een registratie als systeemtherapeut. Graag ga ik mij naast mijn werk als Sociaalpsychiatrisch verpleegkundige anderhalve dag per week inzetten als Systeemtherapeut bij Human Concern omdat hier het systeem binnen de behandelingen veel aandacht krijgt. Zelf heb ik het volgen van een opleiding in deze richting als een enorme verrijking ervaren zowel persoonlijk als professioneel. Als Systeemtherapeut ben ik het afgelopen jaar in aanraking gekomen met de groep eetstoornissen en ik hoop bij Human Concern deze ervaringen te kunnen gaan inzetten.

Nicole Knufman

Arts

Nicole Knufman is Arts bij Human Concern in Den Haag.

Carola Guijken

Arts

Carola Guijken is Arts bij Human Concern in Amsterdam.
Arts van Human Concern Martine de Man

Martine de Man

Arts

Martine de Man is Arts bij Human Concern in Nijmegen.

Lydia Verhoeven-Kok

Regiebehandelaar

Lydia Verhoeven-Kok is Regiebehandelaar van Human Concern in Tilburg.