Afspraak maken of afzeggen

Het is voor de effectiviteit van je behandeling heel belangrijk dat je je afspraken nakomt. Het annuleren van een afspraak kan de voortgang van je behandeling in de weg staan. Je therapeut zal hierover met je in gesprek gaan en de eventuele gevolgen bespreken. Wanneer je je afspraak niet na komt, te laat afzegt of kort van tevoren verzet kunnen er op dat moment geen andere cliënten meer worden ingepland. Hierdoor blijft zorgtijd onbenut. Afspraken nakomen is dus belangrijk voor jou en je behandelaar.

Afspraak afzeggen bij Human Concern

Wil je een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Ben je cliënt bij Human Concern en wil je een behandelafspraak inplannen, wijzigen of annuleren? Neem dan contact op met onze office. Dit kan telefonisch of per e-mail. De contactgegevens van de office van jouw behandellocatie vind je hier.

Inplannen, wijzigen of annuleren van een intakegesprek of kennismakingsgesprek

Voor het inplannen, wijzigen of annuleren van een intakegesprek, kun je contact opnemen met onze afdeling Aanmelding & Intake door te mailen naar aanmeldingen@humanconcern.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 020 – 21 41 051, keuzemenu optie 1. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur.

Zit je in de aanmeldperiode en wil je een telefonische screening inplannen na het invullen van de vragenlijsten, of wil je een kennismaking inplannen of een wijziging doorvoeren voor een kennismakingsgesprek na de intake? Neem dan contact op met ons planbureau via: planning@humanconcern.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 020 – 21 41 051, keuzemenu optie 2. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur.

No-show beleid

Sinds 2012 vergoeden zorgverzekeraars geen afspraken meer die kort van te voren worden afgezegd, ongeacht de reden. Human Concern is daarom genoodzaakt een no-show rekening van €75,- in rekening te brengen. Dit bedrag staat los van het eigen risico. De andere helft van het consult à € 75,- neemt Human Concern zelf voor haar rekening. Als je je afspraak minder dan 48 uur van tevoren afzegt, worden er, ongeacht de reden van afzegging, no-show kosten in rekening gebracht. Let op: deze regel geldt exclusief het weekend. Dus als je een afspraak hebt op maandag, is het de bedoeling dat je deze de donderdag vooraf hebt gewijzigd. Wanneer de no-shows de voortgang van je behandeling belemmeren, dan zou een gevolg daarvan kunnen zijn dat je behandeling vroegtijdig wordt beëindigd. Als je het niet eens bent met een no-show rekening dan kun je een klacht indienen bij de klachtencommissie.

Coulance voorwaarden

Er zijn enkele omstandigheden waaronder een no-show niet in rekening wordt gebracht, namelijk:

  • Overlijden van eerste- of tweedegraads familieleden
  • KNMI code rood

De Locatiemanager van de locatie waar jij wordt behandeld beoordeelt of de coulance voorwaarden van toepassing zijn op jouw afmelding.