Skip to main content
search

Afspraak maken of afzeggen

Het is voor de effectiviteit van je behandeling heel belangrijk dat je je afspraken nakomt. Het annuleren van een afspraak kan de voortgang van je behandeling in de weg staan. Je therapeut zal hierover met je in gesprek gaan en de eventuele gevolgen bespreken. Wanneer je je afspraak niet na komt, te laat afzegt of kort van tevoren verzet kunnen er op dat moment geen andere cliënten meer worden ingepland. Hierdoor blijft zorgtijd onbenut. Afspraken nakomen is dus belangrijk voor jou en je behandelaar.

Afspraak afzeggen bij Human Concern

Wil je een afspraak maken, wijzigen of annuleren?

Ben je cliënt bij Human Concern en wil je een behandelafspraak inplannen, wijzigen of annuleren? Neem dan contact op met onze office. Dit kan telefonisch of per e-mail. De contactgegevens van de office van jouw behandellocatie vind je hier.

Inplannen, wijzigen of annuleren van een intakegesprek of kennismakingsgesprek

Voor het inplannen, wijzigen of annuleren van een intakegesprek, kun je contact opnemen met onze afdeling Aanmelding & Intake door te mailen naar aanmeldingen@humanconcern.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 020 – 21 41 051, keuzemenu optie 1. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur.

Wil je een kennismakingsgesprek inplannen of een wijziging doorvoeren voor een kennismakingsgesprek na de intake? Neem dan contact op met ons planbureau via: planning@humanconcern.nl. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 020 – 21 41 051, keuzemenu optie 2. Zij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 13.00 uur.

No-show beleid

Sinds 2012 vergoeden zorgverzekeraars geen afspraken meer die kort van te voren worden afgezegd of waarbij cliënten niet komen opdagen, ongeacht de reden. Human Concern is daarom genoodzaakt een no-show rekening van €75,- in rekening te brengen. Dit bedrag staat los van het eigen risico. Als je je afspraak minder dan 24 uur van tevoren afzegt of verplaatst, of als je niet komt opdagen, worden er no-show kosten in rekening gebracht. Let op: omdat wij in het weekend niet bereikbaar zijn, betekent dit dat als je een afspraak hebt op maandag, wij van je verwachten dat je deze uiterlijk vrijdag vóór het tijdstip van de maandagafspraak hebt afgemeld of verzet. Ter illustratie: heb je op maandag om 14.00 uur een afspraak, dan annuleer/wijzig je die uiterlijk vrijdag om 14.00 uur. Wanneer de no-shows de voortgang van je behandeling belemmeren, dan zou een gevolg daarvan kunnen zijn dat je behandeling vroegtijdig wordt beëindigd. Heb je vragen over een no-show rekening? Stuur dan een bericht aan administratie@humanconcern.nl.

Coulance voorwaarden

Er zijn enkele omstandigheden waaronder een no-show niet in rekening wordt gebracht, namelijk:

  • Overlijden van eerste- of tweedegraads familieleden
  • KNMI code rood
Close Menu