Skip to main content
search

Behandeling Binge Eating Disorder

Binge Eating Disorder (ook wel eetbuistoornis genoemd) is een eetstoornis waarbij je regelmatig in korte tijd, grote hoeveelheden eten tot je neemt. Tijdens zo’n eetbui heb je het gevoel dat je niet kan stoppen met eten. Binge Eating Disorder onderscheidt zich van boulimia, doordat er geen compensatiemaatregelen worden getroffen na een eetbui. Bij boulimia wordt vaak veel gesport, periodes gevast of gebraakt om zo de eetbuien te compenseren. Bij Binge Eating Disorder is dit niet het geval. Een eetbuistoornis gaat vaak gepaard met schaamte en wanneer je eetbuien hebt, doe je dit vaak als je alleen bent.

Home » Behandeling Binge Eating Disorder

Behandeling Binge Eating Disorder

Human Concern biedt hoogspecialistische behandeling van eetbuistoornis. Wij bieden ambulante behandeling voor Binge Eating Disorder in de vorm van therapie. We matchen de juiste therapeut aan jou op basis van je persoonlijkheid en situatie. Vaak heeft de therapeut die jou behandelt zelf ook Binge Eating Disorder gehad, of in ieder geval een eetstoornis. De Therapeut is dus ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen, maar heeft daarnaast ook een GGZ-opleiding afgerond. Deze unieke combinatie van kennis en ervaring helpt jou in de weg naar herstel. Je hoeft je bij ons nergens voor te schamen, want onze therapeuten weten wat je hebt meegemaakt. Tijdens de therapie voor Binge Eating Disorder zal, naast het bestrijden van de symptomen, vooral worden gekeken naar de achterliggende problematiek. Je zal meestal één keer per week een gesprek hebben met je therapeut op één van onze behandellocaties in Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Nijmegen, Utrecht of Zwolle. Naast het bezoek aan je Therapeut zetten wij, indien nodig, andere professionals in om jou te helpen, zoals een Diëtist, Systeemtherapeut, Psychiater of Arts.

Meer weten over de behandeling van eetstoornissen? Lees dan hier verder

Gevolgen van Binge Eating Disorder

Binge Eating Disorder heeft zowel lichamelijke als psychosociale gevolgen. Een voorbeeld van een gevolg van eetbuistoornis is het terechtkomen in een sociaal isolement, omdat je je schaamt voor je eetbuien en je tijdens eetbuien de neiging hebt om je terug te trekken.

Meer weten over de gevolgen van eetbuistoornis? Lees dan hier verder

Herstellen van een eetbuistoornis

Bij Human Concern weten we uit ervaring dat herstel voor jou mogelijk is. In al onze therapieën staan het herstellen en vasthouden van autonomie en het afbouwen van problematisch eetgedrag centraal. De weg naar een normaal eetpatroon is niet voor iedereen hetzelfde, bij de een zal het langer duren dan bij de ander. Die tijd nemen we bij Human Concern.

Meer weten over het herstellen van een eetstoornis? Lees dan hier verder

Voedingsbegeleiding bij Binge Eating Disorder

Naast ambulante therapie wordt voedingsbegeleiding standaard aangeboden bij de behandeling van Binge Eating Disorder. Als je een eetbuistoornis hebt is het vaak lastig om nog te genieten van eten. Tijdens de behandeling werk je aan verschillende elementen rondom eten en gewicht. Wij willen jou onder andere opnieuw leren proeven, ruiken en genieten van eten. Je zal weer gaan leren luisteren naar de signalen die je lichaam jou geeft wanneer je bijvoorbeeld genoeg gegeten en gedronken hebt.

Meer weten over voedingsbegeleiding? Lees dan hier verder
Close Menu