Skip to main content
search

Behandeling boulimia nervosa

De letterlijke vertaling van boulimia nervosa is ‘eten als een os door een psychische oorzaak’. Wanneer je boulimia nervosa hebt, ben je in extreme mate bezig met je gewicht en je lichaam. Eetbuien wissel je af met braken, laxeren of periodes van streng lijnen en/of sporten. Dit wordt ‘compenseren’ genoemd. Het klopt echter niet dat mensen met boulimia nervosa een grote eetlust hebben, daarnaast zijn de eetbuien vaak relatief. Als je lijdt aan boulimia nervosa is er vaak sprake van een verstoord zelfbeeld en heb je moeite met hoe je jezelf ziet in verhouding tot anderen en de wereld om zich heen.

Home » Behandeling boulimia nervosa

Hulp bij boulimia nervosa

Stichting Human Concern – Centrum voor eetstoornissen biedt hulp bij álle eetstoornissen zoals boulimia nervosa. Bij onze behandelingen ligt de focus niet alleen op symptoombestrijding maar ook op het verkrijgen van de functies van de eetstoornis. We kijken naar welk gedrag en welke overtuigingen jou belemmeren. Oorzaak en gevolg kun je niet los van elkaar zien: als je niet werkt aan een positiever zelfbeeld, meer zelfvertrouwen en meer autonomie, zul je niet de kracht vinden om je eetpatroon aan te passen. Als je een eetstoornis hebt is de stap naar hulp groot, weten wij uit eigen ervaring. Je gaat iets ouds en vertrouwds vervangen voor iets nieuws en onbekends. Dit is een intensief proces, dat inzicht geeft en verrijkend is en je leidt naar de weg van herstel.

Wij bieden ambulante therapie, groepstherapie en online therapie voor eetstoornissen. Bij de behandeling voor boulimia bij Human Concern worden ook je naastenbetrokkenen ondersteund, want een eetstoornis heb je nooit alleen.

Meer weten over de behandeling van eetstoornissen? Lees dan hier verder
Heb ik een eetstoornis?
Behandelvisie van Human Concern

Ervaringsdeskundigen in eetstoornissen

Bij de behandeling van boulimia werken wij met Therapeuten die ervaringsdeskundig zijn in eetstoornissen. Bij Human Concern noemen wij dit Ervaringsprofessionals®, dit zijn GGZ-professionals, zoals psychologen, Vaktherapeuten, Orthopedagogen of GGZ-agogen die zelf hersteld zijn van een eetstoornis of een vergelijkbare complexe levenservaring hebben doorleefd. Deze ervaringsdeskundigheid zetten zij in tijdens de therapie van je eetstoornis. Deze ervaringskennis is heel welkom, want als je midden in je eetstoornis zit en je weinig hoop op herstel koestert, is een Ervaringsprofessional® het bewijs dat genezen van boulimia mogelijk is.

Gevolgen boulimia nervosa

De gevolgen van boulimia nervosa kunnen worden onderverdeeld in lichamelijke gevolgen, psychische en sociale gevolgen. In hoeverre je last hebt van de klachten van je eetstoornis verschilt per persoon. Daarnaast is het zo dat je van sommige gevolgen minder last zal hebben als je genezen bent van boulimia, andere gevolgen kunnen blijvend zijn.

Meer weten over de gevolgens van boulimia? Lees dan hier verder

Kliniek behandeling boulimia

Wij bieden ambulante behandeling, groepsbehandeling en digitale behandeling voor eetstoornissen als boulimia nervosa, eetbuistoornis, anorexia nervosa en eetstoornis NAO (OSFED).

Herstellen van boulimia

Wij weten en geloven dat herstellen van boulimia nervosa mogelijk is. Onze Ervaringsprofessionals® en veel oud-cliënten laten dit keer op keer zien. Een eetstoornis is eigenlijk een ‘dekmantel’ voor onderliggende problemen en/of angsten. Wanneer je de eetstoornis aanpakt en leert wie jij bent en waarvoor je staat, dan zal je de eetstoornis niet langer nodig hebben. Daarom pakken wij de eetstoornis aan in zijn geheel, niet alleen het symptoom.

Meer weten over herstellen van een eetstoornis? Lees dan hier verder
Close Menu