Skip to main content
search

Behandeling NAO

In de media hoor je waarschijnlijk vooral over eetstoornissen als anorexia nervosa en boulimia. De meerderheid van de huidige cliënten van Human Concern lijdt echter aan de eetstoornis NAO. NAO staat voor Niet Anderszins Omschreven en is een eetstoornis waarbij je kenmerken van anorexia, boulimia en/of eetbuistoornis vertoont, maar waarbij deze niet compleet onder één van die eetstoornissen valt. In dat geval lijd je aan de eetstoornis NAO.

Home » Behandeling NAO

Aanmelden voor een behandeling voor NAO

Wij snappen dat het een lastige stap is om hulp te vragen. Bij Human Concern willen we je dan ook zo snel mogelijk helpen en ervoor zorgen dat je snel terecht kan bij ons voor de behandeling van de eetstoornis NAO. Als je bij ons in therapie wilt, moet je minimaal 18 jaar oud zijn en een verwijzing van je huisarts hebben. Zodra je je hebt aangemeld voor de behandeling zal onze afdeling Aanmelding & Intake je op de hoogte stellen wanneer je een uitnodiging voor de intake kunt verwachten. Tijdens de intake zal je gesprekken voeren met een Ervaringsprofessional, Arts, Regiebehandelaar en Diëtist. Je mag altijd een familielid of vriend(in) meenemen om je bij te staan. Als alles goed verloopt kan je in behandeling bij Human Concern en helpen wij je verder om te herstellen van de eetstoornis NAO.

Behandeling NAO

Aangezien wij alle soorten eetstoornissen behandelen, behandelt Human Concern ook NAO. De ambulante behandeling van NAO richt zich op duurzaam herstel van de eetstoornis. Omdat ieder mens anders is, zal ook de behandeling van jouw eetstoornis toegespitst worden op jou. Tijdens de ambulante behandeling voor de eetstoornis NAO word je gematcht aan één van onze ervaringsdeskundige Therapeuten. Daarnaast kom je één keer per week naar een van onze behandellocaties tijdens de behandeling voor NAO. Je kan in therapie voor de eetstoornis NAO op onze behandellocaties in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Nijmegen, Tilburg en Zwolle.

Meer weten over de behandeling van eetstoornissen? Lees dan hier verder

Ambulante behandeling NAO

Tijdens de ambulante behandeling voor NAO zal je gekoppeld worden aan een Ervaringsprofessional. Dit is een ervaringsdeskundige Therapeut, die GGZ-geschoold is en zelf van een eetstoornis is hersteld. Zij zetten hun ervaring en kennis in om jou te helpen richting het herstel van NAO. De Therapeut weet als geen ander dat herstel van een eetstoornis als NAO mogelijk is.

Close Menu